Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Szkolenie ekspertów |
Konto zapomniane | 20-10-2004 11:06:57 [#01] |
---|
Czy coś Wam wiadomo na temat szkolenia kandytatów na ekspertów w związku z awansem nauczycieli? |
Spayk | 20-10-2004 18:16:47 [#02] |
---|
I mnie też to interesuje |
Konto zapomniane | 20-10-2004 19:32:33 [#03] |
---|
Szkolenia dla ludzi wpisanych na listę MENiSu prowadzą w ośrodkach doskonalenia nauczycieli. Trzeba spojrzeć na informator tych wojewódzkich- ponoć mają ruszyć od stycznia. Posłałam zgłoszenie i czekam cierpliwie. |
ZenekD | 21-10-2004 01:22:57 [#04] |
---|
Niestety nie jest tak pięknie Niestety MENiS zaczął troche zmieniać przy wymogach na eksperta. Oficjalna informacja jest taka: nie ma jeszcze ramowego kursu dla ekspertów (ok 60 godzin). Trwa spór o to, kto będzie prowadził te szkolenia: czy wojewódzkie placówki doskonalenia, czy też może centralne. Więc dziś nie ma jeszcze żadnej prawdy w tej materii. Jestem liderem "grupy 60" czyli tej, która szkoliła w 2003 roku ekspertów (20 godzinne szkolenie). Przeszkolonych zostało na terenie kraju 1200 ekspertów. I może się okazać, że jest to kurs niewystarczający. To jakiś koszmar. Zatem jeśli jesteście trochę cierpliwi - nie piszcie się na żadne szkolenia ekspertów, gdyż nie wiadomo jakie szkolenie będzie honorowane przy kolejnej weryfikacji listy ekspertów. |
OlaM | 21-10-2004 07:13:39 [#05] |
---|
Ja też jestem takim espertem przeszkolonym w 2003 roku. Nie słyszałam, aby ten kurs ekspertów się nie liczył. ZenekuD - skąd masz taką wiadomość? |
Władysław Ścianek | 21-10-2004 07:50:32 [#06] |
---|
Podobnie, jak OlaM też należę do tych szczęśliwców / 1200 /, którzy w 2003 roku ukończyli kurs dla ekspertów, otrzymali kolorowy certyfikat i.... co dalej? Jednym słowem, czekamy. Dziękuję Marii za zainicjowanie problemu. Pozdrawiam !!! |
Konto zapomniane | 27-10-2004 11:29:58 [#07] |
---|
Szkolenie ekspertów Nie powiem, że bardzo mnie uszczęśliwiliście tymi informacjami.Ja niestety nie jestem szcaęśliwcem / jednym z 1200/, ale mam nadzieję właściwy kurs ukończyć.Sęk tylko w tym, że nikt nic na ten temat nie wie, a wiele osób jest zainteresowanych. Mimo wszystko dziękuję za odzew i czekam na coś ciekawego. Całuski. Mariola. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|