Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Socjalny
strony: [ 1 ]
barbaras214-10-2004 18:29:24   [#01]
Mam pytanie jak dzielicie drugą transzę funduszu socjalnego? Kiedys były bony teraz podatek i moje związki wpadły na pomysł zeby n-le i pracownicy przynosili rachunki za zakupione np buty, spodnie, kurtkę. Ni zgadzam sie z  tym bo to moze po napisaniu wniosku przez n-la być potraktowane tylko jako zapomoga a nie jako śwaiadczenie na swięta? Prosze podzielcie jak to jest w Waszych szkołach.
Magosia14-10-2004 20:21:23   [#02]

Nie bardzo rozumiem , o co Ci chodzi.

Socjalny traktuję jako całość, nie dzielę w zależności od transzy(czyli -jak rozumiem przelewu na konto?) tylko w zależności od potrzeb.
Nie wyobrażam sobie kupowania przez pracowników i przynoszenia rachunków...100  rachunków za buty-brrr!
W grudniu daję - dam talony w zróżnicowanej wyskokości w zależności od sytuacji finansowej pracowników- skladają oświadczenia określając, w jakiej plasują się grupie dochodow na członka rodziny.
Nie ma czegoś takiego jak świadczenie na święta- choć wiem,że ludzie tymi talonami reperują świąteczny budżet. Ale to jest forma pomocy rzeczowej .
OlaM14-10-2004 20:24:43   [#03]
Też daję talony na święta (zróżnicowane). Z socjalnego pokrywam wyjazdowe rady pedagogiczne. Nie dzielę socjalnego na transze, traktuję to jako całośc.
BaśkaB14-10-2004 21:38:36   [#04]
W mojej szkole na święta robimy paczki nie bony, żeby nie płacić podatku. Oczywiście są one zróżnicowane w zależności od sytuacji finansowej pracowników.
jolado15-10-2004 06:09:59   [#05]

socjalne

talony są opodatkowane, a rachunki nie. Moi mają rachunki, na szczęśćie tylko 28. Z socjalnego jedziemy na wycieczkę do Pragi - wiem, ze nie wolno za granicę(tylko niby dlaczego???), ale są biura podróży, które za wycieczke zagraniczną wystawiaja fakture na kraj. W naszej (chorej) rzeczywistości wszystko można załatwić.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]