Forum OSKKO - wątek

TEMAT: gdzie jest kasa?
strony: [ 1 ]
Spayk05-10-2004 23:24:02   [#01]

Jakieś pół roku temu szkoła mojej żony zmieniła bank. Teraz jej wypłata dociera na nasze konto z 2 a czasem 4 dniowym opóźnieniem (zwłaszcza gdy od 2 jest weekend). Podejrzewam że ten problem mam nie tylko ja.

Zastanawiam się kto ma moje pieniądze?

Szkoła daje zlecenie wypłaty 1 - niby są w porządku.

Bank szkoły wysyła również 1 - (tak twierdzą i też są w porządku).

Przelew powinien dotrzeć w ciągu 6 godzin (tak piszą o Eliksirze)

Mój bank twierdzi że na moim koncie pojawia się kasa jak tylko dotrze do ich banku (po najbliższej sesji Eliksiru -  jakieś przeinstalowanie ich serwera czy co?)

Więc gdzie jest moja kasa przez 3 dni?

Jeśli przemnoży wypłatę x kilku (kilkudziesięciu) pracowników jednej firmy x kilka (kilkadziesiąt) firm w mieście x powiat... x woj. chmmm.... robi się niezła sumka która wędruje po Internecie.

Jak się to ma do obowiązku zrealizowania przez pracodawcę wypłaty w dniu 1 dnia miesiąca?

Kto powinien mi zapłacić odsetki za te dni?

Czy zastanawialiście się kto "opiekuje" się waszymi pieniędzmi?

Marek Pleśniar05-10-2004 23:29:18   [#02]

oscylatorek? :-)

sprawdźcie czy któryś radny nie jest w zarządzie nowego banku lub odwrotnie - czy nie był;-)

Spayk05-10-2004 23:38:51   [#03]

Ban jest nowy dla szkoły, ale dość stary i spory w Polsce. Lokalny radny nie podskoczy.

A kasa se lata po internecie przez trzy dni i nikt jej podobno niema.

Marek Pleśniar05-10-2004 23:44:01   [#04]

podskoczy podskoczy

sprawdźcie dobrze;-)

u nas tak robił BOŚ dość długo - miał monopol na placówki w mieście

Gaba06-10-2004 02:54:21   [#05]
Nam znikała kasa zawsze - pisałam pisma do banku z prosba o stwierdzenie kiedy księgowane, kiedy z banku głównego były wyksięgowane. Banki (niestety!) oszukują - podając tylko informację, że w danym dniu są wysyłane. Dzięki mojej księgowej udowodnilismi bankowi Deutsche Bank (wtedy obsługiwał gimnę), że pieniędze nikną, działo się tak zawsze np. 31 kwietnia w środę - by mogły sie pojawic w poniedziałek w maju... - podawałam zawsze pismo do wiadomości wydziału edukacji, że takie praktyki są stosowane. Trwało to dwa lata - gmina miła dowody na oszustwa.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]