Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
szkolenia dla rad pedagogicznych |
ergo | 12-09-2004 20:16:58 [#01] |
---|
Szukam informacji na temat godnych polecenia i sprawdzonych placówek, edukatorów. Mamy pieniądze i chcemy je rozsądnie wydać, chętnie kogoś zaprosimy do Krakowa ... |
beera | 12-09-2004 20:53:47 [#02] |
---|
Bardzo, bardzo polecam szkolenia stowarzyszenia " BLiżej dziecka" Dla mnie to dwa trzydniowe warsztaty, to bylo naprawdę coś i szczerze polecam. Stowarzyszenie pojawi się pewnie na naszej II KKDS i wtedy będzie mozna bliżej je poznać. Teraz musisz mi wierzyć na slowo ;-))) wpisz w google " Bliżej dziecka" stowarzyszenie lub Agnieszka Milczarek ( ona jest prezesem) poczytasz tam o nich wszystko i o ich programie |
Antoni Jeżowski | 13-09-2004 19:07:06 [#03] |
---|
bardzo przepraszam Podnoszę delikatnie dwa "szkolne" paluszki i cichutko proszę o uwzględnienie tego, co powiem: kochani, nie da się szkolić rady pedagogicznej. Rada pedagogiczna jest organem szkoły, który zbiera się na zebraniach ogólnych w celu podejmowania działań przewidzianych dla niej w m.in. w art 41 uoso. Poza tym to są nauczyciele, których zaiste trzeba, a nawet czasem należy szkolić. Tak to zresztą zostało sformułowane w rzeczonym art. 41 ust. 1 pkt. 4. Nie stawiajmy więc w dyskomfortowej sytuacji nauczycieli w placówkach, w których nie można powołać rady pedagogicznej, a przecież oni też chcą skorzystać ze swojego jednego procenta (art. 70a KN). Poza tym wszak posługujemy się pojęciem WDN (nie muszę rozwijać) a nie WDRP. Generalizując: można szkolić radnych, a nie radę gminy/powiatu; można szkolić posłów, a nie sejm; można szkolić sędziów a nie sąd itd. Przepraszam za te moje "3 grosze" w wątku zupełnie nie temu poświęconym :) Ot, takie sobie przy sposobności.... |
Antoni Jeżowski | 13-09-2004 19:16:05 [#04] |
---|
i jeszcze ...brak "szkoleniowych posiedzeń rady pedagogicznej" to zwolnienie z obowiązku protokołowania tego seminarium, konwersatorium, spotkania dyskusyjnego, warsztatów itp... Może więc warto zmienić podejście do tego, co wydaje się oczywiste i zasiedziałe w szkolnej terminologii, w szkolnym slangu, a co dziś brzmi dość kontrowersyjnie. Wiem, powie ktoś: to tylko słowa. Spróbuję więc z wysokiego tonu: odpowiednie dać rzeczy słowo - jak mówił wieszcz. Pozdrawiam :)))) |
Marek Pleśniar | 13-09-2004 19:30:19 [#05] |
---|
:-))))))))))))) nasza Prezeska tu tak cytowała na forumie z piosenki: "nazywaj rzeczy po imieniu a zmienią się w okamgnieniu" :-) tylko jedno bym tu wtrącił: przyszła onegdaj do mnie pani wizytator na kuntrol i rzecze "a ile zrobiono szkoleń rp?" No i weź człowieku nie rób;-) |
beera | 13-09-2004 19:34:04 [#06] |
---|
:-)) pamiętam Twoj świetny artykul w DSie świetny-, bo językowe cudo a i merytorycznie.. Od tamtej pory PAMIĘTAM- przysięgam!, że nie da się szkolić Rady Pedagogicznej :-) |
Antoni Jeżowski | 13-09-2004 20:31:01 [#07] |
---|
Aśka :)))))) ...nie tylko za to Cię lubię! Marku, ja tam nie wiem, coś gotów jeszcze zrobić, bo to pani wizytator...;) Ale bardzo proszę: gdyby coś takiego Cię naszło, to wspomnij na moje słowa i nie rób jej tego :))))) |
Marek Pleśniar | 13-09-2004 20:32:30 [#08] |
---|
ten tego, czerwienić się czy nie? ;-) |
Leszek | 13-09-2004 20:34:16 [#09] |
---|
rzekł Boryna :"jako chłop to i musi robić..." zatem nie wzbraniaj Markowi... w końcu nie wiem czy chodziło mu o to samo co i Borynie... (przerabiam Chłopów aktualnie)... pozdrawiam |
Antoni Jeżowski | 13-09-2004 20:40:32 [#10] |
---|
hm ja tam za chłopami nie przepadam... a co dopiero ich przerabiać... ale skoro musisz... też pozdrawiam :) |
Jola | 13-09-2004 20:46:04 [#11] |
---|
Prooszę... omawiać, czytać - nie: przerabiać polonistka :-) |
Marek Pleśniar | 13-09-2004 20:46:24 [#12] |
---|
taka pogawędka o literaturze - dla chłopów;-)) |
Leszek | 13-09-2004 20:49:11 [#13] |
---|
Jolu, jam nie polonista... zatem z moimi młodszymi czytam (przypominam sobie) coby nie dać się im zagiąć (brzydkie słowo, ale staram się...)... jak widać "nie chcem ale muszem" (chcem , chcem, fajnie się czyta) jak powiadał pewien polityk... pozdrawiam |
Jola | 13-09-2004 20:51:57 [#14] |
---|
przepraszam, musiałam Mam uczulenie na to słowo :-) |
Leszek | 13-09-2004 20:55:02 [#15] |
---|
nie przepraszaj, ze mnie także alergik... zaleczony co prawda i na pyłki traw ... pozdrawiam |
ergo | 13-09-2004 21:18:40 [#16] |
---|
szkolenia dla rad pedagogicznych Też już zapamiętam,że nie można szkolić Rady Pedagogicznej, ale powiedzcie to jeszcze ośrodkom doskonalenia nauczycieli, publicznym i niepublicznym, prawie wszystkie mają ofertę tak nazwanych szkoleń ... |
Antoni Jeżowski | 13-09-2004 21:48:05 [#17] |
---|
no cóż szkollenia, może się nauczy, może zrozumie, może zapamięta... także tego z ośrodka doskonallenia :) PS: "Jednak zostanie po mnie ta siła fatalna // Co mi żywemu na nic... tylko czoło zdobi; // Lecz po śmierci was będzie gniotła niewidzialna, // Aż was, zjadacze chleba - w aniołów przerobi." Jolu, na Boga, toż to sam wieszcz! Też uczula? A może tylko rozczula... :) |
Jola | 13-09-2004 22:10:11 [#18] |
---|
No ja tu widzę różnicę : zjadacze przerobieni (zmienieni) w aniołów lektura czytana, a potem na lekcjach omawiana A wieszcz? Ani nie uczula, ani nie rozczula :-) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|