Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Sawicki +TP= Internet za 1 zloty
strony: [ 1 ]
beera09-09-2004 20:48:32   [#01]

Doczytalam się w "niusach", że Sawicki podpisał porozumienie z TP, na mocy ktorego szkoły mają mieć nieograniczony dostęp do netu, za symboliczną zlotówkę.

W tej chwili jestem na 600 impulsach- chetnie zmieniłabym to rozwiązanie na lepsze-

czy ktoś z was zna szczegóły?

Tera09-09-2004 20:55:02   [#02]

Jesteśmy w trakcie załatwiania :-))

za 1 zł do czerwca, później  za najniższy abonament (59zł), neostrada 1280; jutro więcej szczegółów :-)

JarTul09-09-2004 20:56:12   [#03]

O podpisaniu umowy tutaj:
http://www.menis.gov.pl/oswiata/ed_infor/internet_tp.htm

A co z niej wynika:

Załącznik nr 1

do decyzji nr 199

Prezesa Zarządu TP S.A.

– Marka Józefiaka
z dnia 25 sierpnia 2004 r.

Regulamin programu edukacja z internetem tp – włącz szkołę

1.      Organizatorem programu edukacja z internetem tp – włącz szkołę, zwanego dalej „Programem”, jest Telekomunikacja Polska S.A., zwana dalej TP”.

2.      Z Programu korzystać mogą wyłącznie szkoły podstawowe, gimnazja i szkoły ponadgimnazjalne, publiczne lub niepubliczne o uprawnieniach szkoły publicznej, w tym szkoły artystyczne i specjalne, które posiadają pracownię komputerową dostępną dla uczniów, zwane dalej „Szkołami”.

3.      Program obowiązuje od dnia 1 września 2004 r.

4.      W okresie od dnia 1 września 2004 r. do dnia 30 czerwca 2005 r. Program ma charakter pilotażowy.

5.      W ramach Programu TP oferuje Szkołom najwyższą w dostępnej ofercie opcję usługi neostrada tp, zwaną dalej „Usługą”.

6.      Niższe opcje usługi neostrada tp oferowane są tylko w przypadku, gdy nie istnieje możliwość świadczenia najwyższej opcji Usługi.

7.      Zamówienie na Usługę dostępną w Programie można składać wyłącznie w Telepunktach, punktach sprzedaży TP lub u pracownika sprzedaży TP.

8.      W Programie mogą uczestniczyć Szkoły, które:

1)   przedstawią w Telepunkcie, punkcie sprzedaży TP lub pracownikowi sprzedaży TP Deklarację szkoły o przystąpieniu do Programu, drukowaną przez Szkołę wyłącznie po wypełnieniu przez nią formularza na stronie www.edukacja.tp.pl
i poświadczoną przez organ prowadzący Szkołę,

2)   złożą zamówienie na Usługę,

3)   zawrą na czas określony (tj. 24 miesiące) Umowę o świadczenie usługi
neostrada tp, zwaną dalej „Umową”, która po upływie 24 miesięcy staje się umową na czas nieokreślony,

4)   nie zalegają z opłatami na rzecz TP,

a)         zadeklarują, że w terminie 7 dni od otrzymania pakietu „Szkoła” zastosują się do dołączonej do niego instrukcji (szczegółowe informacje na temat pakietu „Szkoła” dostępne są na stronie www.edukacja.tp.pl).

9.      Program polega na zaoferowaniu Usługi na następujących warunkach:

1)   aktywacja Usługi za opłatą 1 zł brutto,

2)   miesięczna opłata abonamentowa za korzystanie z Usługi od dnia zawarcia umowy do 30 czerwca 2005 r. w wysokości 1 zł brutto,

3)   miesięczna opłata abonamentowa za korzystanie z Usługi od 1 lipca 2005 r.
w wysokości 59 brutto,

4)   przestrzeń dyskowa (hosting www i konto pocztowe) w wysokości 100 MB,

5)   ilość przesłanych danych – bez ograniczeń.

10.  Szkoły biorące udział w Programie mogą zakupić zestaw instalacyjny (zawierający modem ETHERNET – ST510 bridge/router) za opłatą 105 zł plus należny podatek VAT.

11.  Szkoły będące abonentami usług: sdi tp, neostrada tp lub neostrada plus, mają możliwość zamiany dotychczasowych usług dostępu do Internetu na Usługę na tej samej linii, bez ponoszenia niekorzystnych konsekwencji związanych z wypowiedzeniem wskazanych umów zawartych na czas określony.

12.  Umowa może być rozwiązana przez Strony za 30 - dniowym okresem wypowiedzenia,
z zastrzeżeniem ust. 13.

13.  Szkoła zobowiązana jest do uiszczenia kwoty w wysokości 40 zł brutto za każdy pełny okres rozliczeniowy korzystania z Usługi, w przypadku wypowiedzenia Umowy przez:

1)   Szkołę, przed upływem 24 miesięcy od dnia zawarcia Umowy, z zastrzeżeniem
ust. 16.

2)   TP z winy Szkoły, w szczególności gdy:

a)  w terminie 7 dni od otrzymania pakietu „Szkoła” Szkoła nie zastosuje się do dołączonej do niego instrukcji,

b)         wykorzysta Usługę do celów pozaedukacyjnych.

14.  Warunkiem przystąpienia do Programu jest potwierdzenie przez TP możliwości technicznych realizacji Usługi.

15.  Pakiet „Szkoła” jest wysyłany przez TP na adres Szkoły w terminie do 30 dni od dnia zawarcia Umowy.

16.  Szkoła zobowiązana jest do niezwłocznego wysłania pisemnej informacji do TP o:

1)   likwidacji pracowni komputerowej w Szkole,

2)   likwidacji Szkoły,

3)   rezygnacji przez Szkołę z numeru, na którym zainstalowana jest Usługa,

nie później niż w terminie 14 dni od zaistnienia wymienionych zdarzeń. W powyższych przypadkach nie będzie naliczana opłata, o której mowa w ust. 13.

17.  Szkoły biorące udział w Programie mają prawo w tym samym czasie korzystać z innych promocji TP, z wyłączeniem promocji usługi neostrada tp.

18.  W uzasadnionych przypadkach TP zastrzega sobie prawo do zmiany regulaminu Programu.

19.  W sprawach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem mają zastosowanie przepisy „Regulaminu świadczenia usługi neostrada tp” oraz postanowień „Cennika usługi neostrada tp” z wyłączeniem przepisów o przeniesieniu praw i obowiązków wynikających ze świadczenia Usługi.

WNIOSEK: Skontaktuj się z przedstawicielem TP S.A.

Mariola09-09-2004 21:26:22   [#04]

niestety

jest to oferta tylko na nowe połączenia :-(
Czyli jeżeli ktoś ma już neostradę w szkole, aby z tego skorzystać musiałby założyć nowy numer...
Chyba że coś jeszcze się zmieni?
My czekamy na informacje z TPsy.
Woron09-09-2004 21:26:24   [#05]

Ja papierki już zaniosłem do TPSA. Mieli się odezwać na telefon dwa dni temu, bo to tylko przejście ze "zwykłej" Neostrady na tą za 1zł.

Czekam....

Mariola09-09-2004 21:27:54   [#06]

Woron

ale właśnie jest w tym problem, że nie można przejść ze zwykłej neostray na tą.
AnJa09-09-2004 21:33:39   [#07]
Można - poczytaj regulamin:-)
Woron09-09-2004 21:33:58   [#08]

Włąśnie w tym sęk, że można

http://www.tp.pl/otp/edukacja/faq/#12

12. W naszej szkole korzystamy z usług szerokopasmowego dostępu do internetu TP. Czy możemy wziąć udział w programie
Tak, w przypadku dotychczasowego korzystania z usługi sdi tp, neostrada plus, neostrada tp, w formularzu zamówienia na usługę neostrada tp w ramach programu "edukacja z internetem tp" wystarczy wypełnić rezygnację z usług dotychczasowych (szkoły, które do tej pory korzystały z usługi sdi tp będą mogły przejść na usługę neostrada tp pod warunkiem istnienia możliwości technicznych).

Mariola09-09-2004 21:41:44   [#09]

Czyli oni w TPSA

sami nie wiedzą co można a czego nie można :-(
W takim razie będę się dobijać jeszcze raz :-)
Mariola09-09-2004 21:45:54   [#10]

to jeszcze jedno pytanko

może wiecie czy wtedy jest stałe IP?
Woron09-09-2004 21:45:59   [#11]

Na Eduseeku jednej pani tłumaczyłem że też ją w błąd wprowadzili. Dzwoniła na infolinię i się dowiedziała, że w tej promocji też limity są (5GB) a to jest nieprawda.

http://eduseek.interklasa.pl/forum/read.php?f=38&i=4614&t=4614

BożenaB09-09-2004 21:49:12   [#12]
Czy w usłudze neostrada tp jest stały adres IP
Nie, adres IP w usłudze neostrada tp jest przyznawany dynamicznie. Zaletą takiego rozwiązania jest większe bezpieczeństwo przed próbami nieuprawnionego dostępu z zewnątrz.
Woron09-09-2004 21:49:30   [#13]

NIE MA NESOTRADY ZE STAŁYM IP

Stałe IP ma DSL ale kosztuje więcej znacznie.

Woron09-09-2004 21:50:24   [#14]

Oj!!!

Oj!!!

Neostrady oczywiście

BożenaB09-09-2004 21:51:11   [#15]
Czy w usłudze neostrada tp w ramach programu "edukacja z internetem tp - włącz szkołę" są wprowadzone limity transferu
Nie. Telekomunikacja Polska, chcąc zachęcić szkoły do jak najszerszego wykorzystywania internetu podczas zająć edukacyjnych, nie ustanowiono limitów transferu danych.
Mariola09-09-2004 21:51:19   [#16]

oj

znacznie więcej...
A szkoły posiadają taaaakie serwery ;-)
Marek Pleśniar09-09-2004 21:53:06   [#17]

własciwe przejęzyczenie jakoś człekowi samo wychodzi;-)

a neostrada jest ok, OSKKO też ma:-)

i baaardzo mi żal stałego IP

Woron09-09-2004 21:53:17   [#18]
Więc albo no-ip.com (lub dyndns.org)   albo to znacznie więcej :-(((
Zola09-09-2004 22:28:13   [#19]
my tez jesteśmy w trakcie załatwiania i juz od października będę miała za złotówkę, a obecnie płaciłam bodajże 185 złotych, zakładam tez neostrade dla księgowości  ( teraz jestem na modemie telefonicznym, a nie chce wpinać księgowości w siec szkolną, może niesłusznie) za 59 zł miesięcznie,
jerzyk10-09-2004 00:06:46   [#20]

szczęściarze

ja bym dał i 2 złote ale:

14.  Warunkiem przystąpienia do Programu jest potwierdzenie przez TP możliwości technicznych realizacji Usługi.

a u  mnie jest tak :

"Niestety, Twoja centrala nie oferuje jeszcze usługi neostrada tp, na której oparty jest program edukacja z internetem tp - włącz szkołę. "

:-(
Woron10-09-2004 00:10:47   [#21]

Bywa i tak. Jeżeli jednak sprawdzasz tylko przez stronę www to radzę zadzwonić jednak.

Kiedyś (dawno) sprawdzałem jak chciałem SDI założyć - na stonie było, że centrala nie oferuje a założyli i działało :-)))

krystyna10-09-2004 00:14:02   [#22]

a mój informatyk też dzwonił, rozmawiał kolejno z coraz to ważniejszymi osobami i dowiedział się, że jest limit (nie pamiętam jaki), co przy 25 włączonych kompach wyglądało by nie za ciekawie...

Oferta kusi, ale ja jakoś nie mam zaufania do tpsa.....

Woron10-09-2004 00:19:14   [#23]

Albo informatyk d....a albo panie w TEPSIE niezorientowane.

"...Maksymalna prędkość transmisji danych wynosi od 1 września 2004 1 Mb/s. Ponadto szkoły otrzymają 100 MB przestrzeni dyskowej i nie będą miały ograniczenia w transferze danych. "

I jeszcze punkt 9 z regulaminu:

e) ilość przesłanych danych - bez ograniczeń.

Limity na Neostradę będą ale dla indywidualnych użyszkodników ( ;-) )

krystyna10-09-2004 00:35:01   [#24]
No to jutro ciąg dalszy "orientowania się" niewątpliwie nastąpi !!!
Renatka10-09-2004 20:05:12   [#25]
czy przedszkola też mogą ..?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]