Forum OSKKO - wątek

TEMAT: centralny rejestr umów
strony: [ 1 ]
Jot05-08-2026 09:49:01   [#01]

Proszę o pomoc, nie mam możliwości teraz głębiej sięgać w szczegóły, może ktoś z Was mi odpowie? Nauczycielka zapytała mnie teraz czy może zapisać się na kongres, który odbędzie się w listopadzie, jak najbardziej akceptuję tematykę. W sumie kilka pytań, bo trudne to jeszcze dla mnie:-).....:

1. Czy moment, kiedy ona wypełni formularz zgłoszenia wpisując dane do faktury teraz w sierpniu jest już momentem zawarcia umowy i podlega wpisowi do 7 dni w CRU teraz w sierpniu?

2. Co w przypadku, gdy z jakiegoś powodu nie weźmie udziału w tym szkoleniu? Zatem może jednak nie nie wpisuje się tego teraz?

I jeszcze przy okazji:

Kongres jest wyjazdowy do odległego miasta, ale rozumiem, że jeśli nauczycielka koniecznie chce pojechać swoim samochodem to mimo, że wyrażam zgodę na to szkolenie mogę nie wypisać delegacji i będzie to zgodne z prawem?/nie ma odpowiednich badać medycyny pracy/ Nauczycielka chce sfinansować we własnym zakresie podróż.

Jot05-08-2026 10:32:51   [#02]

tzn nie 7 tylko 30 dni miało być...:-)

ewa05-08-2026 21:02:40   [#03]

nie da się, moim zdaniem  szybko i jednoznacznie odpowiedzieć...

bo,
wiesz czy jest jakiś regulamin/warunki uczestnictwa określone przez  organizatora, tam powinna być info o trybie i sposobie oraz określać termin/dzień zawarcia umowy, czy jest to:

1. - dzień wypełnienia zgłoszenia

2. - dzień otrzymania potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia

3. jakoś inaczej ... 

mam oczywiście na myśli, kiedy konkretnie organizator stwierdza, że umowa została zawarta i informuje o tym zainteresowanych w jakiś sposób w ogłoszeniu o wydarzeniu ;-)

myślę, że powinnaś wiedzieć/sprawdzić ten "regulamin" i ustalić moment zawarcia umowy i wtedy zaczynasz liczyć ;-)

a co w przypadku jak zrezygnuje - hmmm, to też powinien określić w regulaminie/warunkach uczestnictwa organizator

kurcze prosto nie jest z odpowiedzią - bo tak naprawdę nie wiadomo, czym jest „data zawarcia umowy” w rozumieniu ufp i póki co myślę sobie, że trzeba się ratować Kc  dział II

post został zmieniony: 05-08-2026 21:03:28
Jot06-08-2026 21:35:28   [#04]

Dziękuję 🙂 No cóż...🙂

Jot17-08-2026 10:50:41   [#05]

Czy rzeczywiście każde szkolenie indywidualne nauczyciela i kadry wpisuje jako umowę, jeśli finansujemy je ze środków budżetowych a nauczyciel zapisuje się na nie za pomocą formularza rejestracyjnego i to on otrzymuje potwierdzenie?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]