#loastic
tabela na str.9 komunikatu i zawarte w niej odnośniki tj. numery table gdzie są szczegółowo podane podstawy do wydłużenia czasu.
Miałam taki przypadek - zaświadczenie było od lekarza psychiatry, a inne od lekarza rodzinnego/specjalisty, że choroba przewlekła.
#paweł
jak wyżej, a tego co jest wskazane w tabelach = dostosowań nie pytamy każdorazowo OKE to dyrektor szkoły=przewodniczący zespołu odpowiada za wszystko - po prostu stosujemy jak w tabelach. Zaznaczamy dostosowanie przy składaniu deklaracji bo wtedy zdający powinien załączyć stosowny dokument uprawniający (dostosowanie może dotyczyć warunków lub formy) i na radzie pedagogicznej wskazujemy co komu się należny. Często zdarza się, że uczniowie przynoszą później dokumenty to zaznaczam wtedy kiedy mam informację/dokument.
Miałam przypadek, gdzie składałam wniosek do OKE ale dotyczył on innego (nazwę to nietypowego dostosowania), które nie było ujęte w komunikacie - wtedy jak najbardziej tryb wniosku do dyr.OKE
Co istotne wszystkie ww. zabiegi są wskazywane przy deklaracjach bo niektóre z nich mogą mieć wpływ na zamówienie przez OKE odpowiednich arkuszy dla zdających. Tyle wg. mnie.
|