Forum OSKKO - wątek

TEMAT: "Nauczanie domowe" a dziennik.
strony: [ 1 ]
Skimir17-10-2025 15:30:44   [#01]

Dzień dobry.

Uczeń otrzymał zgodę na realizację obowiązku szkolnego poza szkołą ("nauczanie domowe"). Czy powinien być wpisany do dziennika? Trzeba usunąć z oddziału a pozostawić w księdze uczniów?

Szukam rozwiązania w dzienniku firmy V a nie widzę tam możliwości "odfajkowania" ucznia, który realizuje edukację domową.

OJ17-10-2025 17:51:57   [#02]

miałam takiego ucznia, w księdze musi być, ale miałam go wykreślonego w oddziale 

zdawał egzaminy klasyfikacyjne z przedmiotów przy komisji i miał później normalnie drukowane  świadectwo itd.

jedynie co mi przychodzi do głowy to w owym dzienniku w kartotece  ucznia zakładka zwolnienia i czasowe nieobecności można by zaznaczyć że nu czyli nie uczestniczy w zajęciach albo 

nie pamiętam już ale w przypadku wykreślenia z dziennika z automatu go tam po prostu nie ma 

opcja zaznaczenia jest za to dostępna w SIO 

Ten mój wrócił po roku:) 

rzewa17-10-2025 18:15:04   [#03]

należy go wykreślić z dziennika, gdyż on uczy się POZA SZKOŁĄ

Skimir17-10-2025 21:17:45   [#04]

Teoretycznie tak.

Szukałem rozwiązania w dzienniku elektronicznym V. Jak ucznia „wyrzucę” z oddziału to nie będę mógł go w systemie sklasyfikować i wydrukować świadectwa oraz arkusza ocen. Niestety V nie przewidział przygotowania tych dokumentów dla ucznia, który jest w księdze uczniów ale nie jest przypisany do oddziału. 

W każdym razie już znalazłem rozwiązanie (z pomocą infolinii). 

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]