Jestem wicedyrektorem. 25.08 obecny Dyrektor odchodzi na emeryturę. Ja jestem po konkursie i od 1.09 będę dyrektorem. 26-31.08 będę p.o. dyrektora.
Czy w aneksie (składanym w czasie wakacji) do arkusza organizacyjnego mogę uwzględnić nauczyciela, którego będę powoływał na stanowisko wicedyrektora od września, już jako wicedyrektora?
Czy na sierpniowej radzie (będę ją prowadził już jako p.o.) rada może już zaopiniować osobę na stanowisko wice?
Czy w czasie wakacji aktualny dyrektor (lub samym końcem sierpnia, już ja jako p.o.) mogę zwrócić się do OP o zaopiniowanie kandydatury na stanowisko wice od 1.09?
Samo powierzenie stanowiska wicedyrektora nastąpi 1.09, czyli formalnie już przez nowego dyrektora (czyli przeze mnie).
OP "wstępnie" uważa, że procedurę powołania wice mogę rozpocząć dopiero 1.09 już jako dyrektor, a to wiąże się z tym, że w sierpniowym aneksie do arkusza muszę uwzględniać pełny etat dla przyszłego wice, a we wrześniu po raz kolejny aneksować arkusz, modyfikować plan zajęć itp. |