Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Nowy dyrektor, nowy wice
strony: [ 1 ]
poek22-07-2025 09:54:12   [#01]

Jestem wicedyrektorem. 25.08 obecny Dyrektor odchodzi na emeryturę. Ja jestem po konkursie i od 1.09 będę dyrektorem. 26-31.08 będę p.o. dyrektora.

Czy w aneksie (składanym w czasie wakacji) do arkusza organizacyjnego mogę uwzględnić nauczyciela, którego będę powoływał na stanowisko wicedyrektora od września, już jako wicedyrektora?

Czy na sierpniowej radzie (będę ją prowadził już jako p.o.) rada może już zaopiniować osobę na stanowisko wice?

Czy w czasie wakacji aktualny dyrektor (lub samym końcem sierpnia, już ja jako p.o.) mogę zwrócić się do OP o zaopiniowanie kandydatury na stanowisko wice od 1.09?

Samo powierzenie stanowiska wicedyrektora nastąpi 1.09, czyli formalnie już przez nowego dyrektora (czyli przeze mnie). 

OP "wstępnie" uważa, że procedurę powołania wice mogę rozpocząć dopiero 1.09 już jako dyrektor, a to wiąże się z tym, że w sierpniowym aneksie do arkusza muszę uwzględniać pełny etat dla przyszłego wice, a we wrześniu po raz kolejny aneksować arkusz, modyfikować plan zajęć itp.

laostic22-07-2025 12:39:11   [#02]

Moim zdaniem, by uniknąć bałaganu, lepiej będzie załatwić to jeszcze przez ustepującego dyrektora.

KaPi22-07-2025 12:53:57   [#03]

ale ustępujący "nie ma władzy" nad tym, co zadzieje się od 1 września...

Macia22-07-2025 14:02:53   [#04]

ja może trochę z innej beczki:

kiedy może nastąpić przekazanie mienia i dokumentacji nowemu dyrektorowi, który obejmuje funkcję 1.09.25 - czy może  to być np. 26, 27 sierpnia i taka data na protokołach? Czy też datą na protokołach przekazania musi  być ostatni sierpnia /teraz jest to niedziela/?

emes22-07-2025 23:05:18   [#05]

do #01

W zeszłym roku jak obejmowałem stanowisko dyrektora w innej szkole niż dotychczas pracowałem, dogadałem się z OP, że 2 września (poniedziałek) najpierw zbieram wszystkie opinie (RP i RR), potem idę do OP po opinię, oni mieli już gotowe pismo, więc tylko się nimi wymieniliśmy i jechałem do szkoły podpisać zarządzenie. 

Aneks do arkusza robiliśmy z dniem 3 września dopiero, bo dotychczasowa wice też była p.o. dyrektora na czas braku dyrektora. Nie był robiony sierpniowy aneks, bo nie miał sensu.

rzewa25-07-2025 00:20:03   [#06]

do #04

może być 26, 27 sierpnia ale... mienie i dokumentację przekazuje ustępujący dyrektor OP a nie nowemu dyrektorowi

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]