Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Wyposażenie dla szkół do nauki zdalnej oraz pracowni AI i STEM |
dariuszn7 | 16-05-2025 10:58:03 [#01] |
---|
Czy ktoś orientuje co wchodzi w skład pracowni i z czego składa się zestaw do nauki zdalnej? |
emes | 18-05-2025 14:29:41 [#02] |
---|
Z tego co znalazłem na stronach MEN:
Pracownie AI to nowoczesne przestrzenie dydaktyczne, wyposażone w sprzęt komputerowy, odpowiednie oprogramowanie i dostęp do zasobów edukacyjnych z zakresu sztucznej inteligencji.
Zestaw do nauczania zdalnego: tablet graficzny z ekranem, słuchawki z mikrofonem, mikrofon ze stacją do zbierania dźwięku z sali, kamera, statyw, HUB USB. |
malmar15 | 18-05-2025 21:11:30 [#03] |
---|
Gdzieś czytałam, że w pracowniach AI ma być 15 laptopów dla uczniów, 1 dla nauczyciela, robot i coś tam jeszcze |
dariuszn7 | 19-05-2025 07:59:01 [#04] |
---|
Propozycja MEN przewiduje, że zestaw do nauczania zdalnego będzie zawierał: tablet graficzny z ekranem, słuchawki z mikrofonem, mikrofon ze stacją do zbierania dźwięku z sali, kamerę, statyw, HUB USB. Z kolei zestaw dla laboratorium AI (sztucznej inteligencji) to: laptop (15 dla uczniów + 1 dla nauczyciela), jednostka centralna usług AI, katalogowych i plikowych, urządzenie sieciowe AP z WiFi, szafka na urządzenia z funkcją ładowania laptopów, zasilanie gwarantowane UPS dla jednostki centralnej, monitor interaktywny 75” ze stojakiem, kamera HD USB wraz z mikrofonem oraz statywem, oprogramowanie + kontent, robot edukacyjny.
To znalazłem w propozycjach nie wiem czy wszystko przeszło.
| UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|