Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Wyposażenie dla szkół do nauki zdalnej oraz pracowni AI i STEM
strony: [ 1 ]
dariuszn716-05-2025 10:58:03   [#01]

Czy ktoś orientuje co wchodzi w skład pracowni i z czego składa się zestaw do nauki zdalnej?

emes18-05-2025 14:29:41   [#02]
Z tego co znalazłem na stronach MEN:
Pracownie AI to nowoczesne przestrzenie dydaktyczne, wyposażone w sprzęt komputerowy, odpowiednie oprogramowanie i dostęp do zasobów edukacyjnych z zakresu sztucznej inteligencji.
Zestaw do nauczania zdalnego: tablet graficzny z ekranem, słuchawki z mikrofonem, mikrofon ze stacją do zbierania dźwięku z sali, kamera, statyw, HUB USB.
malmar1518-05-2025 21:11:30   [#03]

Gdzieś czytałam, że w pracowniach AI ma być 15 laptopów dla uczniów, 1 dla nauczyciela, robot i coś tam jeszcze

dariuszn719-05-2025 07:59:01   [#04]

Propozycja MEN przewiduje, że zestaw do nauczania zdalnego będzie zawierał: tablet graficzny z ekranem, słuchawki z mikrofonem, mikrofon ze stacją do zbierania dźwięku z sali, kamerę, statyw, HUB USB.
Z kolei zestaw dla laboratorium AI (sztucznej inteligencji) to: laptop (15 dla uczniów + 1 dla nauczyciela), jednostka centralna usług AI, katalogowych i plikowych, urządzenie sieciowe AP z WiFi, szafka na urządzenia z funkcją ładowania laptopów, zasilanie gwarantowane UPS dla jednostki centralnej, monitor interaktywny 75” ze stojakiem, kamera HD USB wraz z mikrofonem oraz statywem, oprogramowanie + kontent, robot edukacyjny.

To znalazłem w propozycjach nie wiem czy wszystko przeszło.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]