Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Nauczanie indywidualne
strony: [ 1 ]
Iwona K20-02-2025 11:33:46   [#01]

Czy ktoś się spotkał z takim rozwiązaniem. Z powodu braku nauczycieli OP zaproponował zorganizowanie nauczania dla ucznia w grupie do 5 osób. Jak to wygląda prawnie

laostic20-02-2025 13:31:02   [#02]

To są 2 zupełnie różne rzeczy. NI wynika z orzeczenia o NI, a zajęcia indywidualnie lub w grupie do 5 osób są powiązane z orzeczeniem o KS. Uczeń z KS może być w grupie do 5 osób z innymi uczniami z KS. Natomiast NI jest zawsze tylko dla 1 ucznia.

emes20-02-2025 18:59:33   [#03]

Ja też dostałem orzeczenie o NI w trakcie roku i również miałem brak nauczycieli (do angielskiego i polskiego). Po wrzuceniu praktycznie wszędzie ogłoszeń (na SIO, Urząd Pracy, Facebook, BIP...), że poszukuję nauczycieli i tak nikt się nie zgłosił. Po konsultacji z KO, zaproponowano mi wyrzucić te godziny na vacat w arkuszu i poprosić nauczycieli już zatrudnionych, żeby prowadzili zajęcia z tym uczniem do momentu znalezienia nauczyciela. Rozliczają je na zasadzie zastępstw doraźnych.  

Nauczycieli do dziś nie znalazłem i do dziś zajęcia NI z polskiego i angielskiego prowadzone są na zasadzie zastępstw.

Tak więc skonsultuj się ze swoim KO.

post został zmieniony: 20-02-2025 18:59:55
Roman Langhammer21-02-2025 05:15:29   [#04]

Dzień dobry. Rozwiązanie zaproponowane przez emes jest jedynym właściwym rozwiązaniem. Wakat i zastępstwa doraźne. Nie musisz pytać OP czy KO o zgodę. Po prostu aneks z wykazanymi wakatami i ruszacie.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]