Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
art. 49 KN - Nagrody z okazji dnia KEN |
wemes | 28-10-2024 19:11:37 [#01] |
---|
OP ( Wójt) oznajmił przed 14 październikiem, że Gmina ma kłopoty finansowe, musi utrzymać sieć szkół i nie wypłaci nagród dla dyrektorów i nauczycieli z racji ich święta. Zapadło głuche milczenie i przyzwolenie na taką "akcję". ZZ milczą, wystąpiłem jednoosobowo w obronie praw dyrektorów i nauczycieli. Złożyłem petycję do OP i RG - na sesji rady gminy, radca prawny oznajmił, że Wójt ma czas 3 miesiące na odpowiedź ( to fakt), ale co dalej z tym fantem zrobić, jak bronić racji. Może nikt z dyrektorów i nauczycieli w gminie nie zasługuje na grody? Wątpię, bo życzenia od Wójta i Przewodniczącego Rady Gminy są obwite w treści. Wstępna odpowiedź Wójta jest taka, że ma na to czas do końca roku budżetowego. Ciekawe myślenie - czy jak udaje się na czyjeś imieniny czy inne okazje to również przekazuje życzenia z dopiskiem dzisiaj mnie nie stać, ale suweniry podeślę do końca roku?
Kto z Was podpowie mi co począć? ... |
Izab | 28-10-2024 19:56:19 [#02] |
---|
eh.... zmienić jak najszybciej wójta, widocznie nie ma pojęcia o pracy w oświacie i randze wydarzenia... |
Roman Langhammer | 29-10-2024 04:56:15 [#03] |
---|
A to te nagrody są obligatoryjne?
Zawsze byłem przekonany, że nagrody wręcza się za wybitne osiągnięcia w jakieś dziedzinie, a nie za to, że jest jakieś święto. |
joljol | 29-10-2024 09:32:53 [#04] |
---|
mamy również bardzo trudną sytuację finansową w gminie - grozi nam komisarz
również nikt nie dostał żadnych nagród ale to chyba normalne, że trzeba jakoś przeżyć |
tusia1 | 30-10-2024 07:44:43 [#05] |
---|
Zgadzam się z #03, a ponadto myślę, że dyrektorzy śledzą sytuację finansową gminy i znają powody trudności finansowych, a dyrektorzy przyznali nagrody nauczycielom, którzy na nie zasługują. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|