Forum OSKKO - wątek

TEMAT: dwa problemy do konsultacji
strony: [ 1 ]
Mada4530-08-2004 15:34:19   [#01]

1.Nauczyciel religii-zwolnienie od 23.03.2004 do 09.09.2004, kontraktowy, wpłynęło cofnięcie do nauczania religii- 31.08.2004 wydaję świadectwo pracy, czy jeszcze o czymś powinnam pamiętać? Co z ewentualnym dalszym zwolnieniem chorobowym nauczyciela?( jak długo?, jakie procedury dostarczania.

2.Przeniesienie nauczyciela- czy mogę wydać i czy powinnam, teczkę małżonkowi przenoszonego nauczyciela jeśli ten niema upowaznienia ale oczywiście chce ten fakt pokwitować.

licze na ewentualne podpowiedzi, pozdrawiam.

Magosia30-08-2004 15:59:14   [#02]

Ad 2

Teczki nie wydajesz, zostaje w zakładzie pracy, w nowej zakładają mu nową. Nie potrafię Ci w tej chwili podać PP, ale jestem pewna. Przenoszenie teczek skończyło się jakieć 5 lat temu. Broń Boże nie dawaj nic do ręki- takie rzeczy nawet kiedyś to poleconym, bo wiesz, co można w takiej teczce namieszać? - jeśli się ma powód. Pozdrawiam :-))
Ad 1 -chwilowo nie mam zdania, przepraszam , blokada umyslowa.
AnJa30-08-2004 16:22:30   [#03]
1. na pewno ekwiwalent za urlop. Reszty tyczacej katechetów nie łapię.
gosienka30-08-2004 17:26:57   [#04]
Ej Małgosia ,  przeniesienie jest jedyną sytuacją , kiedy właśnie teczka wędruje za nauczycielem . My nie dajemy nauczycielowi, tylko przekazujemy przedstawicielowi tej drugiej szkoły i podpisujemy papierzysko , kto co oddał a kto co przyjął
Magosia30-08-2004 18:09:31   [#05]

?

-chyba źle zrozumiałam, potocznie=nauczyciel sam zmienia miejsce pracy.
Blokada umysłowa - ale chciałam dobrze. :-)))
Dzięki za korektę.
gosienka30-08-2004 18:14:19   [#06]
A miej kobieto tę blokadę , byle tylko do 1 września :-)))))))))))))))
Mada4530-08-2004 19:27:28   [#07]

wielkie dzięki

za ten oddzew: ja to jestem ... rzuciłam hasło i fru do lasu , wracam a tu moje sloneczka kochane. A tak na poważnie, do lasu jeżdżę bo muszę ( niepełnosprawność w domku), z teczka zrobię tak jak radzi gosienka, chociaż nadal poszukuję  pp, co do ekwiwalentu za urlop - załatwione, tylko co z tymi zwolnieniami dalej, czy moą byc? Gdzie o tym poczytam?

Najpiękniejszego nowego roku szkolnego w zdrowiu, dobrym towarzystwie, najmilszych niespodzianek wszystkim forumowiczom życzy   mada

gosienka30-08-2004 20:41:20   [#08]
Mada nie pamiętam , ale pp gdzieś jest, albo w rozporządzeniu o dokumentacji pracowników, albo w KP albo w KN. Pamiętam , że to czytałam , a zreszta niedawno było też to poruszane na forum . Sprawdź w szukaju
Mada4530-08-2004 20:50:02   [#09]

§ 9. W sytuacji określonej w art. 231 [1] Kodeksu pracy albo w odrębnych przepisach przewidujących następstwo prawne nowego pracodawcy w stosunkach pracy nawiązanych przez poprzedniego pracodawcę, dotychczasowy pracodawca jest obowiązany przekazać akta osobowe pracownika oraz pozostałą dokumentację                 w sprawach związanych z jego stosunkiem pracy pracodawcy przejmującemu tego pracownika.

to chyba to?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]