Forum OSKKO - wątek
KaPi | 28-05-2024 07:59:54 [#01] |
---|
pomóżcie, bo już nie mamy pomysłów...
wuefista żąda (dosłownie) procedur prowadzenia zajęć poza salą gimnastyczna, czyli na przykład na obiektach sportowych, 3 minuty od szkoły
mamy opracowany regulamin na lekcje, mamy telefon służbowy, z którym może wychodzić (ze swojego oświadczył, że nie będzie korzystał), jest po szkoleniu z pierwszej pomocy, dzieci też, ma podane numery alarmowe do sekretariatu i dyrektora - że pod 112 to też wie... ma opisane do kogo dzwonić i co robić, regulamin obiektów też jest
nie wiem, co może być jeszcze potrzebne????
przeglądam różne regulaminy i procedury i mamy wszystko to samo, co w innych szkołach
nie chce wychodzić z uczniami na stadion, bo co będzie, jak on zemdleje... (głupia odpowiedź mi się nasunęła, ale zatrzymałam ją dla siebie...)
może ktoś ma podobne problemy i pomoże???
post został zmieniony: 28-05-2024 08:01:21 |
AnJa | 28-05-2024 09:01:39 [#02] |
---|
Widzę 2 wyjścia:
1. Zwolnić nauczyciela
2. Nie realizować wf na stadionie - nauczyciel ma swobodę stworzenia programu nauczania: nie stworzy umożliwiający realizację podstawy w warunkach akceptowanych przez siebie i możliwych do zapewnienia przez szkołę.
A zapewniam Cię, że bez sali, boiska, bieżni i skoczni da się wf zrealizować. Tylko, że wymaga to wysiłku |
KaPi | 28-05-2024 09:22:08 [#03] |
---|
Ten pierwszy punkt mnie kusi, ale chyba nie da rady... ;)
A ten drugi jest do wykonania, aczkolwiek nauczyciel twierdzi, że bardzo by chciał, ale nie stwarzamy mu możliwości...
wrrrrr
aaaaa i żąda jeszcze zmiany dyżurów, bo nie ma kiedy siku (sorki, ale już mi się ulewa) zrobić - pracuje 3,5 godziny w tym dniu post został zmieniony: 28-05-2024 09:24:00 |
AnJa | 28-05-2024 10:02:36 [#04] |
---|
Nauczyciel realizuje podstawę dostosowując program do warunków. Akurat przy wf widać to bardzo dobrze - ten zakres swobody nauczyciela.
Co do 3,5 godz. bez przerwy na różne kwestie fizjologiczne czy choćby chwilę posiedzenia to się z nim zgadzam
|
KaPi | 28-05-2024 10:12:39 [#05] |
---|
ale nie ma problemu, żeby ktoś zastapił go na dyżurze, normalna praktyka, jak ktos coś potrzebuje, tylko ma problem z dogadywaniem się z ludźmi
w małej szkole ciężko ogarnąć dyżury... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|