Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
wczoraj dostaliśmy laptopy dla 4 kl. co teraz....? |
Pa Sta | 19-10-2023 12:02:57 [#51] |
---|
U nas wczoraj zaczęło działać. Udało się przekazać laptopy do szkół, kilka przesunąć z jednej szkoły do innych, dyrektorzy mają założone konta z dostępem, mogą zgłosić przekazanie laptopów beneficjentom. Uff ;-) |
matyldaa | 19-10-2023 15:03:34 [#52] |
---|
Czy konto na platformie Laptop dla ucznia zakłada dyrektor szkoły czy OP? Dyrektor dostał upoważnienie do odbioru laptopów, odesłał protokoły i teraz będzie podpisywał umowy z rodzicami . Czy powinien wprowadzić dane na platformie? A dostęp do konta od OP? |
KaPi | 19-10-2023 18:20:51 [#53] |
---|
przyszły laptopy... nawet dwa razy więcej, niż potrzebujemy, bo system zdublował zamówienie OP (nie wiem jak to zrobili)
za laptopami przyszło upoważnienie dla dyrektora - tak krótko mówiąć, żeby ogarnął wszystko, co z tym związane...
super...
kurierowi podpisaliśmy papiery, sprawdziliśmy, czy wszystko jest, zabrał dokumenty i pojechał
i teraz, proszę, powiedzcie, jak ogarnąć resztę dalej...?
piszeciecie, żeby jakieś protokoły ilościowe i jakościowe podpisać profilem i odesłać - jakie? gdzie?
plisss
(tydzień siedzenia w komisjach konkursowych dwa razy w ciągu dnia ogłupia...) |
Pa Sta | 20-10-2023 12:58:45 [#55] |
---|
# matyldaa Konto administratora do Portalu Partnera NASSK nadawał organ prowadzący przy podpisywaniu umowy. Administrator może stworzyć kolejne konta z wybranymi uprawnieniami np dla dyrektorów szkół. U nas dyrektorzy mają utworzone konta z uprawnieniami do przekazywania laptopów rodzicom, wymianą laptopów, bez uprawnień do relokacji laptopów (ale teoretycznie oczywiście mogą je mieć). Przekazanie laptopów beneficjentom wiąże się z koniecznością wypełnienia formularza i wysłaniem skanów umów, a skoro podpisywali je na podstawie upoważnienia dyrektorzy ....... ;-) Musicie się dowiedzieć jakie rozwiązanie przyjął Wasz OPS.
|
Bona Fide | 20-10-2023 17:36:13 [#56] |
---|
Od dziś weszły zmiany.
Nie ma konieczności skanowania i dodawania protokołów i umów.
O.... ja głupia:-)
I po co się było spieszyć i skanować. |
KaPi | 20-10-2023 20:49:01 [#57] |
---|
Bona Fide gdzie znajdę o tych zmianach, bo zaczynamy produkować protokoły... |
grażka | 21-10-2023 09:27:01 [#58] |
---|
Ja dostałam info mailem z portalu - o taką:
Przekazanie laptopa uczestnikowi programu
Zmiana funkcjonalności dotyczącej konieczności zamieszczania w Portalu skanu dokumentów Umowy oraz Protokołu. Obecnie istnieje taka możliwość ale nie jest to wymagane i nie blokuje zakończenie procesu przekazania laptopa do rodzica/opiekuna prawnego dziecka.
Opcjonalne: Protokół przekazania/użyczenia Umowa |
Jacek | 22-10-2023 00:01:31 [#59] |
---|
a co jak rodzic nie chce ani przekazania na własność, ani użyczenia.
Nie chce wcale tego lapka, a mam taki przypadek.
Tego nie przewidzieli :-) |
Bona Fide | 23-10-2023 08:02:56 [#60] |
---|
Jacek: po prostu zgłaszasz nadwyżkę i już.
Tylko ja bym stworzyła sobie jakiś "dupochron", np.: oświadczenie o odmowie przekazania laptopa. post został zmieniony: 23-10-2023 08:04:09 |
Jacek | 23-10-2023 21:26:51 [#61] |
---|
Mam niedobór ogólnie 3 lapków ale już dwóch rodziców powiedziało, że nie chcą wcale. Po konsultacji z OP przygotujemy im umowy przekazania i na nich napiszą, że nie chcą ani przekazania ani też nie chcą użyczenia. |
asza | 25-10-2023 14:31:36 [#62] |
---|
Proszę o pomoc. Mam laptop dla ucznia , który od 17 września br. chodzi do innej szkoły. Zwracam laptop do OP, czy mogę wydać rodzicowi ucznia, który nie jest obecnie uczniem mojej szkoły? |
Jacek | 25-10-2023 19:48:07 [#63] |
---|
Wydajesz tylko uczniom obecnie będącymi uczniami Twojej szkoły |
asza | 25-10-2023 20:16:56 [#64] |
---|
Bardzo dziękuję. |
Adaa | 07-11-2023 17:35:00 [#65] |
---|
Warto też wiedziec, że beneficjentem (w formularzach NASK) jest rodzic, nie uczeń. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|