Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
jak czytamy - :-))) |
Małgoś | 25-08-2004 23:24:12 [#01] |
---|
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Dzijee sie tak datgelo, ze nie czamyty wyszistkch lteir w sołwie, ale cłae sołwa od razu. |
hawwe | 25-08-2004 23:35:50 [#02] |
---|
o kurcze... oni maja racje...nawet ja wszystko zrozumialam za pierwszym razem.... :-)))) |
józefinaw | 25-08-2004 23:41:55 [#03] |
---|
Obłęd! Naprawdę tak jest! Jestem polonistką i może to będzie panaceum na problemy uczniów. Jutro dam im to na radę! Małgoś podaj szczegóły , skąd i gdzie to przeczytałaś. |
Basia D | 26-08-2004 05:53:31 [#04] |
---|
ciekawe nawet nieźle się czyta |
Małgoś | 26-08-2004 07:03:36 [#05] |
---|
źródło to tylko ...forum GW :-( mam wrażenie, że kiedys natknełam sie w necie na "coś więcej", ale ...nie pamiętam gdzie dokładnie |
amrek | 26-08-2004 07:16:42 [#07] |
---|
:) I dalgeczo od rzau niłead? ;), pnowiae nukoawcy:)? Jakie piękne nieraz wyrazy w ten sposób wychodzą, np apluszki lub pardwa zamiast prawdy. Ot, pardwa, cytsza pardwa:) |
Małgoś | 26-08-2004 07:22:47 [#08] |
---|
ale słowa warynwe z kontekstu juz przestają byc czytelne: mośłić kjncoepa iktoida pardwa to mi sie kojarzy z jakimś tłustym ptaszydłem ;-) |
amrek | 26-08-2004 08:47:49 [#09] |
---|
hahahah miłość i idiotka widać przemawiają do mnie nawet wyrwane;) z korzeniami :) Gorzej ze środkiem, hm...czy tam nie zabrakło jeszcze jednego c? Albo ja nie widzę czegoś, co powinno być albo nie widzę czegoś, co jest:) A pardwa kojarzy ci się słusznie, najsłuszniej...Zresztą, Małgoś, czy ugruntowana prawda to nie jest tłuste ptaszysko;)? Ale reszta ok. Sama dość szybko czytam i dla sprawności czytania nieraz sobie właśnie rozsypywanki tworzyłam w kontekstach, akapitami...To zabawne ćwiczenie, bo pokazuje, że porządek nie zawsze bywa tym, za co mamy;) |
amrek | 26-08-2004 08:48:39 [#10] |
---|
ps miało być "za co go mamy" |
Vincia | 26-08-2004 11:39:16 [#11] |
---|
Szybkie czytanie to pewnie sposób na tempo i nadmiar wszystkiego dookoła. Ale przecież diabeł często tkwi w szczegółach. Poza tym szybko czytać, szybko żyć, szybko coraz szybciej. a gdzie przyjemność, smakowanie ? No, chyba że z zachwytu nad tempem. Ale to już lepiej zamieszkać na autostradzie ... Albo pożyteczniej dla innych - błysnąć na olimpiadzie ... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|