Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Zwolnienie z nauki drugiego języka obcego |
Masza | 14-08-2023 14:48:55 [#01] |
---|
Uczeń ma orzeczenie o afazji. Czy mogę go zwolnić z nauki drugiego języka obcego na podstawie wniosku rodzica? W orzeczeniu nie ma zapisu o możliwości zwolnienia. Poradnia twierdzi, że nie jest to konieczne. Inny uczeń z afazją ma taki zapis. |
lkk | 25-08-2023 20:58:51 [#03] |
---|
Czy ucznia posiadającego orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego ze względu na autyzm, w tym z zespołem Aspegera można zwolnić z nauki drugiego języka nowożytnego na podstawie orzeczenia, w którym nie ma zapisu dotyczącego potrzeby zwolnienia z nauki drugiego języka ? |
KaPi | 28-08-2023 07:35:38 [#04] |
---|
tak |
Pa Sta | 28-08-2023 13:28:46 [#05] |
---|
Po zmianie rozporządzenia niezbędna jest opinia poradni psychologiczno-pedagogicznej, w tym poradni specjalistycznej, albo orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego z których wynika potrzeba zwolnienia z nauki tego języka.
|
martek | 28-08-2023 17:17:04 [#06] |
---|
zwolniłam ucznia klasy VII z drugiego języka, nie ma możliwości żeby lekcja odbywała się na 1 bądź ostatniej lekcji. Ustaliłam z rodzicami, że chłopiec będzie wtedy przebywała w klasie pod opieką nauczyciela, ale powiedzcie Szanowni Państwo, co z jego obecnością w dzienniku lekcyjnym? zaznaczać, nie zaznaczać??? nie mam doświadczenia w tej kwestii poproszę o poradę:) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|