Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
mieszanie uczniów z dwóch klas w trakcie roku |
bardu | 24-03-2023 10:26:19 [#01] |
---|
W szkole są dwie klasy trzecie. W trakcie podziału w klasie pierwszej rodzice ( z tej miejscowości) zdecydowanie nie chcieli aby dzieci dojeżdżające (inne) były w tej klasie. Teraz w 3 klasa tz. miejscowa klasa żąda mieszania uczniów z obu klas i utworzenia nowych. Rodzice tych (innych) nie chcą zmian -klasa jest zżyta, bezkonfliktowa. czy jest sposób aby zablokować te zmiany. |
KaPi | 24-03-2023 10:35:57 [#02] |
---|
a tak normalnie nie wyrazić na to zgody to się nie da? |
Roman Langhammer | 24-03-2023 11:05:18 [#03] |
---|
Sorry, ale o podziale uczniów na oddziały decyduje szkoła (dyrektor). W ten proces w żadnym stopniu nie zaangażowałby rodziców. |
bardu | 24-03-2023 11:13:12 [#04] |
---|
jednak jest to wymuszane przez rodziców jednej klasy i dyrektor przychyla się do ich punktu widzenia a nie bierze pod uwagę opinii-racji rodziców tej drugiej klasy. post został zmieniony: 24-03-2023 11:13:48 |
Jot | 24-03-2023 11:35:23 [#05] |
---|
Jestem za mieszaniem klas od początku/bez podziału na miastowe i pozostałe/, ale skoro tak się zadziało, to w trakcie roku absolutnie nie wyraziłabym takiej zgody i potem również. Jedyne wytłumaczenie dla mnie to względy organizacyjne finansowe związane z ilością uczniów w klasie i koniecznością podziału na grupy na II etapie. Takie jest moje zdanie. |
AnJa | 24-03-2023 16:44:06 [#06] |
---|
Jak Jot. Nie widzę tu żadnych przesłanek do zmian organizacyjnych, które dla organizacji nie niosa żadnych skutkow. No, może poza tym, że łatwiej o plan lekcji gdy oddział jest z uczniów miejscowych niż taki, w którym trzeba uwzględniać i rozkłady jazdy. Po zmianie takie uzaleznione od przewoźnika byłyby 2 oddziały. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|