Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
wybiórczość pokarmowa... |
KaPi | 02-09-2022 15:24:47 [#01] |
---|
jak rozwiązujecie sytuację, gdy rodzic w przedszkolu przychodzi i mówi, że dziecko ma wybiórczość pokarmową???
prosicie o jakieś zaświadczenie od lekarza? |
bratek | 02-09-2022 15:48:54 [#02] |
---|
Wybiórczość pokarmowa to problem z zachowaniem (częsty np. w autyzmie), a nie problem medyczny.
Zaświadczenie od lekarza nic nie da.
Musisz ustalić z Rodzicem czy macie uczyć jedzenia czy nie ( przedszkolu to np. możliwe, w szkole specjalnej oczywiste, ale w masowej nie wyobrażam sobie). Być może rodzic oczekuje, ze po prostu zaakceptujecie, że dziecko nie je w szkole. |
KaPi | 02-09-2022 19:21:00 [#03] |
---|
ok, bardziej chodziło mi o jakies zaświadczenie od specjalisty, że ta wybiórczość faktycznie jest - poszłam na skróty z tym zaświadczeniem
my możemy zaakceptować, że dziecko nie je w przedszkolu, ale chciałby przynosić dziecku swoje jedzienie (np. parówki w pudełku śnia daniowym) i pani miałaby mu je dawać jak będzie głodne, bo nie zjadło obiadu (bo nie było parówek)
no nie bardzo widzę to karmienie parówkami w sali wśród dzieci czy w szatni i to jeszcze tak, żeby dzieci nie widziały, bo też będą chciały...
ps. parówki to tylko przykład |
beba1 | 02-09-2022 19:37:56 [#04] |
---|
tak sobie myślę... czy organizując żywienie zbiorowe dzieci w przedszkolu możemy pozwolić na to, aby rodzice przynosili jedzenie z zewnatrz? a co w razie zatrucia pokarmowego?
|
KaPi | 02-09-2022 19:39:26 [#05] |
---|
o to właśnie mi chodzi... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|