Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Dodatkowe zajęcia lekcyjnej z języka polskiego dla obcokrajowców |
Melba | 31-08-2022 16:21:42 [#01] |
---|
Dodatkowe zajęcia lekcyjnej z języka polskiego prowadzi się w wymiarze nie niższym niż 6 godzin tygodniowo. Jak je dokumentować? Czy zakładamy dziennik zajęć pozalekcyjnych, czy może wpisujemy w dzienniku lekcyjnym klasowym dodatkowy przedmiot -język polski dla obcokrajowców. Na te lekcje chodziliby tylko obcokrajowcy , ale to oznaczałoby oceny i klasyfikację. To drugie rozwiązanie wydaje mi się dziwne - czy te zajęcia są obowiązkowe czy dobrowolne? Z doświadczenia wiem, że ukraińscy uczniowie niekoniecznie chętnie na takie lekcje chodzą. Proszę o radę , które rozwiązanie jest prawidłowe? |
KaPi | 31-08-2022 16:35:05 [#02] |
---|
dziennik zajęć pozalekcyjnych
nieobowiązkowe
bez ocen, ale z frekwencją
jak przestaną chodzić, to znaczy, że nie potrzebują -> więc może aneks o zmniejszenie liczby godzin lub rezygnacja z tych godzin, ale to ze znakiem zapytania... |
Melba | 31-08-2022 16:39:35 [#03] |
---|
Jeśli uczniowie nie będą na takie zajęcia chodzić to można zmniejszyć wymiar - np. z 6 na 4 lub 3 ? Czy nauczyciel może mieć zapłacone za zajęcia , na których nie pojawili się uczniowie- frekwencja 0 ? |
KaPi | 31-08-2022 16:57:24 [#04] |
---|
no właśnie nie wiem, czy i kiedy można wystąpić tak legalnie o zmniejszenie liczby tych godzin
nauczyciel był w gotowości -> ma płacone |
mag-maggie | 07-09-2022 12:25:08 [#05] |
---|
Nie można zmniejszyć.
|
dwalcz | 07-09-2022 13:16:32 [#06] |
---|
W rozmowie z wizytatorem dowiedziałem się, że należy na 1 września zaplanować 6. Jeżeli jednak rodzic dziecka napisze pismo o zmniejszenie godzin to można zmniejszyć. Dalej aneks i do OP. |
bosia | 07-09-2022 13:29:01 [#07] |
---|
czy wizytator podał pp? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|