tarek | 23-06-2022 11:51:37 [#08] |
No gdyby to był licencja z edukacji wczesnoszkolnej to ok. Ale licencjat jest z pedagogiki opiekuńczej z promocją zdrowia. W suplemencie nie ma zapisów, że ma kwalifikacje do prayc w szkole i przygotowaniu pedagogicznym. A z kolei magisterka z edukacji wczesnoszkolnej II stopnia, nie ma nawet 150 godzin praktyki pedagogicznej.
|
tenże człowiek ma dla mnie dwie specjalności
pierwszą po licencjacie - pedagogikę opiekuńczą (nie wiem tylko co oznacza to z promocją zdrowia - bo generalnie to jest kwiatek do kożucha albo ozdobnik albo chwyt reklamowy uczelni - wybierz właściwe:)
drugą - z zakresu edukacji wczesnoszkolnej, która mu daje kwalifikacje również do edukacji przedszkolnej
wg mnie, jest to wyraźnie napisane w rozporządzeniu o kwalifikacjach
& 4. 2. Kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela w przedszkolach i klasach I–III szkół podstawowych posiada również osoba, która ukończyła:
1) studia pierwszego stopnia, studia drugiego stopnia lub jednolite studia magisterskie, na kierunku pedagogika w specjalności przygotowującej do pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym lub wczesnoszkolnym;
2) zakład kształcenia nauczycieli w specjalności przygotowującej do pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym lub wczesnoszkolnym. |