Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Konferencja początek roku-po raz pierwszy
strony: [ 1 ]
zuza19-08-2004 19:21:29   [#01]

Witam wszystkich, czytam forum od dawna, ale dyrkiem jestem całkiem świeżutkim i po raz pierwszy muszę zaplanowac rok szkolny, zorganizować konferencję na poczatek roku szkolnego i co noc mi się śni, że  o czymś ważnym zapomniałam:(( horror!!

Bardzo proszę podrzućcie żółtodziobowi rady - co muszę uwzględnić na konferencji rozpoczynającej rok szkolny by jakiejś gafy straszliwej nie zrobić na samym początku!!

BożenaB19-08-2004 20:25:39   [#02]

Gdzieś tam w wymianie plików umieszczałam rok temu plik "TIprotokoly". W tym był jako przykład protokół na konf organizacyjną: porzadek konf, ..., a na końcu "mieszanka", bałagan niedokończony, ale to nie jest istotne. Nie wiem, czy do porządku nie trzeba czegoś dorzucić, np inf o KN, rozp o klasyfikacji - będzie (mam nadzieję, że zdążą) nowe.  

Jak cię tu zaraz dyrektorzy zaczną zarzucać radami, to sobie sprawdzisz i ew dopiszesz :-)

Powodzenia :-))

BożenaB19-08-2004 20:30:08   [#03]
To jest w Regulaminach str 4
Jolanta Szuchta19-08-2004 20:37:24   [#04]

Przydział czynności

wynikający z planu nauczania i projektu organizacyjnego.

Przydzial czynności dodatkowych dla nauczycieli.

Zmiany w prawie oswiatowym.

Kalendarz roku szkolnego

No i plany pracy wszelkie ,terminarze,zmiany kadrowe ale skoro jest w regulaminach to pewnie znajdziesz.

Poza tym ja zasze przekazuję to o czym mowi na pierwszej naradzie kurator i ewentualnie organ prowadzący

Magosia19-08-2004 20:40:48   [#05]

Nie jesteś żółtodziub

-bo kto by Cię dyrektorem zrobił??

Albo miałaś dobre wzory, to kontynuację sugeruję.

Albo Cię wiele rzeczy wkurzało - to zmień.

Pamiętaj - to Twoja szkoła, Twoja koncepcja...hmm i Twoje błędy, ale to też potrzebne.

Szczegółów Ci nie podam, ale podstawowe zasady, którymi ja się kieruję:

-precyzyjny porządek obrad (konkretnie, kto, co, w jakiej kolejności, w jakim czasie),

-z góry przemyśleć i uzgodnić, kto protokolant,

-najpierw prezentacje siebie -jeśliś nowa w środowisku, nowych cieplutko przedstawić i przywitać i w zależności od wielkości grona wzajemnie przedstawić- to tak dla integracji, ważne - przydzielić opiekunów stażu stażystom,

-pogratulować awansów wakacyjnych, ewentualnie wręczyć akty nadania wyższego stopnia,

-przydzial czynności mam zaopiniowany w czerwcu, więc tylko wręczam na karteczkach razem z planem lekcji (już prawie skończony, do rady musi być gotowy),

-informacje z narady z KO -tu na pewno wszelkie nowości prawne,

-terminy, zasady zatwierdzania planów rozwoju tudzież opracowywania wszelkich innych planów (szczegóły zależą od specyfiki i typu szkoły),

-sprawy różne: początek roku, funkcjonowanie stołówki,świetlicy...

Piszę Ci na gorąco w nocy , w domu, bardziej konktretnie - z porządkiem obrad mam w szkole .

Trzymaj się "Żółtodziobie":-))) na pocieszenie dodam,że mimo pewnego stażu i obycie nadal każda rada mnie lekko(?) stresuje .

Ale taki urok funkcji;-)). Acha - bardzo ważne (dla mnie i moich nauczycieli- rada nie może być dłuższa niż 3 godziny, bardzo tego pilnuję, ludzie sobie to cenią. Przy 70 osobach nie jest to proste...

BożenaB19-08-2004 20:50:44   [#06]

Poprawki, jeśli są ...

uchwała dla poprawkowiczów! Świadectwa muszą dostać :-)
zuza19-08-2004 20:54:50   [#07]

ale fajnie:))

Super jestescie, naprawdę, ja to z taką pewną nieśmiałością(!!!), a tu już tyle rad:))) Buziaki dla wszystkich!!!

Dziekuję, już widzę, ze nie o wszystkim pomyslałam!! Wzorów dobrych nie mam, muszę powoli zmieniać wg swojej wizji powolutku, by moich nauczycieli nie przerazić;)

Nie wiem tylko co zrobić z szkolnym zestawem programów nauczania, część programów nauczyciele pozmieniali w klasach czwartych, a jak tu teraz opinię Rady Rodziców zdobyć?  Pewnie to miało być zrobione w czerwcu, ale nie było i nie wiem co teraz?

Mada4519-08-2004 21:01:06   [#08]
ja dorzuciłabym na wstępie swoje spokojne ale zdecydowane expose
BożenaB19-08-2004 21:01:34   [#09]

Zaproś rodziców z RR na kawę :-)) jeszcze przed konf.

Uprzejmie, telefonicznie zaproś na pogawedkę zapoznawczą... przyjdą :-)

BożenaB19-08-2004 21:15:38   [#10]

zuza ...

http://republika.pl/osa_stow/dokumenty/html/elzbietalinowska.html

Przeczytaj to...

"na wstępie swoje spokojne ale zdecydowane expose" - moze nie taka była intencja, ale zabrzmiało groźnie ;-))

"Pamiętaj - to Twoja szkoła, Twoja koncepcja..." - niezupełnie się z tym zgadzam. Masz swoją koncepcję, ale skąd wiesz, jaki potencjał drzemie w nauczycielach? Moze poprzedni dyrektor oczekiwał tylko realizacji dyrektorskich koncepcji i w efekcie miał mało aktywnych n-li, którzy robili dobrze, co dyrektor wymyślił .. i tyle? Koncepcje możesz modyfikować ...możesz sprawić, że ludzie dostaną skrzydeł ... Wiem, co mówię, bo "doswiadczyłam" z 10 dyrektorów, kazdy niezły, ale tylko u jednego ludziom rosną skrzydła ...

BożenaB19-08-2004 21:34:56   [#11]

Acha...

a u dwóch z tych 10, ludzie nerwicy dostawali...:( Pracowali porządnie, szkoła była chwalona ... dyrektor zadowolony z zespołu n-li

Magosia19-08-2004 22:00:59   [#12]

Masz rację

Bożena - może to tak apodyktycznie zabrzmiało, ale miało dodać wiary i pewności , nie zadufania.  Jestem za dodawaniem skrzydeł a nie nerwicami. Mam nadzieję,że mi się troszkę udaje- ale o to by ludzi spytać...
BożenaB19-08-2004 22:05:20   [#13]
:-)))
zuza19-08-2004 22:16:59   [#14]

mi tam dodało parę lotek do skrzydełek, no wiecie... poczułam się taka WAŻNA:)))))

józefinaw19-08-2004 22:26:06   [#15]

po pierwsze

gratuluję awansu i witaj wśród nas .

Mój staż dyrektorski to zaledwie rok, ale jak przypomnę sobie pierwszą Radę Pedag. to pamiętam , że wszystko to co  pisały  wyżej zapisałam w punktach i po kolei realizowałam, i mimo to o mały włos (to pewnie z emocji) zapomniałam o prezentacji nowych nauczycieli w gronie .

Trzymam kciuki i POWODZENIA!

AnJa19-08-2004 22:39:31   [#16]

;-)

Zwykle zapominam o protokalancie i porządku dziennym.

Ale reszta bez zastrzeżeń.

Zwłaszcza, że wice jest doświadczonym Speakerem  organu stanowiącego JST z wyboru, a perfekcjonistą z urodzenia, i- korzystając z ponadprzeciętnej długości kończyń kopie mnie i szturcha podsuwając dyskretnie (acz z głośnym komentarzem) rózne papióry.
BożenaB19-08-2004 23:59:15   [#17]

AnJa

wybierz sobie stałego protokolanta :-))
krystyna20-08-2004 00:10:16   [#18]

Zuzo,

serdecznie gratuluję i dużo zdrowia, sił i cierpliwości życzę.

A gdybyś jeszcze podała (wpisała w okienko) swój adres email, to wysłałabym Ci cały mój ubiegłoroczny protokół.

Pozdrawiam - krystyna

AnJa20-08-2004 00:26:14   [#19]
Mam:-)
Dwóch znaczy! I one już wiedzą, że zapomnę ceremonialnie wyznaczyć, które akurat pisze.
I samorządnie się same wyznaczają.
BożenaB20-08-2004 00:48:35   [#20]

Tak myślałam,

że podpuszczasz z tym protokolantem :-)

zgredek20-08-2004 00:51:30   [#21]
podpuszcza?
AnJa20-08-2004 00:58:56   [#22]
Poważnie - zdfarzało mi sie w którejś z poprzednich szkół zapomnieć.

Tylko, że tam pisaliśmy b. krótki protokół +tony załączników pisanych komputerowo przez samych autorów, to problemu nie było.

Reszta jest niestety prawdą.
BożenaB20-08-2004 01:12:44   [#23]

E, tam...

Nas też jest dwoje i też sie samorządnie wyznaczamy :-) To normalka ... co se będzie dyrektor głowe zawracał ;-)
józefinaw20-08-2004 23:11:07   [#24]

Ja nie mam niestety

żadnego vice co by mnie pięknie kopał i szturchał pod stołem. W mojej szkole przyjęło się , że protokoły pisze każdy nauczyciel wg kolejności alfabetycznej, nie zmieniałam tego , innego wzorca nie znam , więc nie wiem jak jest lepiej.
Jolka N21-08-2004 00:05:38   [#25]
A u mnie protokolantem jest polonista. Tak zalecił wizytator w 96 roku za poprzedniego dyrektora i tak już zostało.
Jolka N21-08-2004 00:07:56   [#26]

Do Krystyny

Ja też bym prosiła o Twój ubiegłoroczny protokół.
Jolanta Szuchta21-08-2004 07:42:13   [#27]

Magosiu ja tez

przydzial czynności mam zaopiniowany w czerwcu, więc tylko wręczam na karteczkach razem z planem lekcji (już prawie skończony, do rady musi być gotowy.  

Ale przeciez w czasie wakacji rozne rzeczy sie zdarzają np.ludzie idą na urlopy zdrowotne i wtedy musze zrobić zmiany w przydziale czynności i tez je zaopiniowac.

krystyna21-08-2004 23:29:21   [#28]

Jolu,

przed chwilą Ci wysłałam - trochę to trwało, bo przypomniałam sobie o tajemnicy obrad rady pedagogicznej ( na to też warto rozgadanym członkom zwracać co jakiś czas uwagę !!!) i pousuwałam wszelakie nazwiska i inne dane mogące tę tajność naruszyć.

Jolka N22-08-2004 12:55:36   [#29]

Krystynko

Serdecznie dziękuję, napewno się przyda do porównania z moim.
zuza22-08-2004 20:24:16   [#30]

Jeszcze raz Wszystkim dziekuję, Krysiu, odezwę się na priva, bo właściwie to my juz się znamy;) Bożenko, Twoje materiały też są super!! No i rady Magosi-poczułam się duużo lepiej, naprawdę!!

Dzieki podpowiedziom moja konferencja nabiera kształtów i pomimo tremy, mam nadzieję, że bedzie OK. Mam jeszcze tydzień, to pewnie w głowie mi sie poukłada:)

hania23-08-2004 15:42:37   [#31]

to jeszcze sobie dołóż - co, jako nauczyciel chciałaś na tej konferencji się dowiedzieć... co dla nauczycieli ważne i w jakiej kolejności...

to jak z "wymaganiami edukacyjnymi" czy tam PSO - jak kto woli: ważne - co chcą wiedzieć na początku roku uczniowie - szkoła dla nich przecie...

hania23-08-2004 15:44:15   [#32]

hi.. hi..

i nie myśl, że chcą wiedzieć kiedy jakieś najdłuższe w poblizu wolne....

to chcą na pewno....

kalendarz roku jednak warto mieć:-)))

zuza23-08-2004 20:49:33   [#33]

mam jeszcze pytanie

mam pięciu nowych nauczycieli, biorą udział w konferencji, chociaż formalnie pracują dopiero od 1.09. Czy uwzględniać ich na liście obecności RP? Czy mogą głosować nad uchwałami?
gera23-08-2004 23:53:54   [#34]

Moim skromnym zdaniem, mogą za zgodą, brać udział (wpisują się na listę- uwaga na liczenie qworum), natomiast nie mogą jeszcze głosować ponieważ nie są członkami rady pedagogicznej.

Pozdrawiam.

jerzyk23-08-2004 23:57:30   [#35]

moim skromym zdaniem

TEŻ
 :-)
AnJa24-08-2004 07:16:03   [#36]
Dla mnie mają jako pełnoprawni członkowie.

Są np. w arkuszu, powinni mieć już tez podpisane umowy.

Analogia pewna: 5 lat temu powstawały gimnazja. Rady inaugurujące rok szkolny 1999/2000 odbywały sie oczywiściw w sierpniu. Ba - wcześniej, bo przecież jakieś decyzje tyczące rekrutacji, podręczników, programów - trzeba było podejmować.

To kto w nich niby jako członek pełnoprawny uczestniczył? Przecież nikt jeszcze wtedy nie pracował w gimnazjum, z dyrektorem włącznie (tzn. on juz był dyrektorem, nauczycielem gimnazjum jednak nie)

I dalej:L A w tej Radzie to nauczyciele, co z końcem sierpnia ze szkoły odchodzą  mają być? Bo oczywiste logicznie jest, że nie. Formalnie - są jeszcze pracownikami i powinni . Po co?
zuza24-08-2004 17:35:43   [#37]

trochę to dla mnie skomplikowane, bo np zatwierdzajac wyniki poprawkowych egzaminow, "nowi" nic na ten temat nie wiedzą.

Z drugiej strony opiniuje sie np. przydział czynności, który "nowych" dotyczy jak najbardziej.

Logika logiką, ale tak naprawdę dalej nie wiem, jak to zrobić, może podzielić konferencję na dwie cześci, pierwsza przedstawia wszystko i zatwierdza tylko  wyniki poprawek, a w drugiej części, np 1.09 wszystko głosujemy?

Jak piszę głupoty, to powiedzcie proszę, ja tylko głośno myślę....

ulas24-08-2004 17:52:54   [#38]

Witam wszystkich, czytam forum od kilkunastu dni, bo  jestem całkiem świeżutkim dyrkiem i po raz pierwszy muszę zaplanowac rok szkolny, zorganizować konferencję na poczatek roku szkolnego i caly czas myślę, że  o czymś ważnym zapomniałam. Kilka razy już chciałam prosić o wsparcie ale jakoś tak ... nie wyszło ;)

mam goracą prośbę do Krystyny o przesłanie (jesli można) mnie też zeszłorocznego protokołu.

BożenaB24-08-2004 18:48:58   [#39]
To niech się nowi wstrzymają od głosu przy poprawkowiczach, a odchodzący przy sprawach dot. nowego roku ....
zuza24-08-2004 19:34:40   [#40]

Ulas, witaj w klubie żóltodziobów;)

poczytaj te materiały, które polecała mi Bożenka, na pewno skorzystasz!!

Gaba24-08-2004 20:47:52   [#41]

wybacz autorze tego dzieła...

- też miałam takie strachy, więc mnie ludzie wspierali, wklejam dzieło czyjeś - niech się autor odezwie, Fredi to ty i to Twoje?

PROPOZYCJA

POSIEDZENIE RADY PEDAGOGICZNEJ 

CZĘŚĆ I

Cel: Organizacja pracy dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej  szkoły w  roku szkolnym 2003/2004.

Termin realizacji: ostatni tydzień sierpnia 2003r.

L.p.

Zadania do realizacji

Przygotowujący/ prezentujący

Forma prezentacji

Uwagi

1

Zatwierdzenie wyników klasyfikacji po przeprowadzonych egzaminach poprawkowych.

dyrektor szkoły

protokoły
z egzaminów

uchwała r. p.

2

Prezentacja wniosków do pracy w roku szkolnym 2003/2004 (wynikających  z podsumowania roku szkolnego 2002/2003).

komisja wnioskowa

folia/plansza

zapis w ks. prot. przypomnienie ustaleń

3

Omówienie i przedstawienie ogólnych uwag o organizacji roku szkolnego 2003/2004 na podstawie arkusza organizacyjnego i aneksu (ewentualnie projektu) do arkusza - zmiany w organizacji szkoły w stosunku do roku poprzedniego).

dyrektor

omówienie

zapis w ks. prot.

4

Przydział stałych oraz dodatkowych zajęć dla nauczycieli i wychowawstw wynikających z arkusza organizacyjnego i aneksu do arkusza.

zespół kierowniczy

forma pisemna

szczegółowy zapis w ks. prot.

5

Przydział zajęć dodatkowych dla uczniów – zaopiniowanie  przez  radę pedagogiczną.

zespół kierowniczy

plansza do wypełnienia

uchwała r. p. opiniująca

6

Przydział zajęć dodatkowych dla nauczycieli ( kół zainteresowań, kół przedmiotowych, zespołów wyrównawczych, zajęć sportowych, uroczystości, organizacji, innych....) – zaopiniowanie przez radę pedagogiczną.

zespół kierowniczy

plansza do wypełnienia

uchwała r. p. opiniująca

7

Zatwierdzenie szkolnego zestawu programów nauczania wraz z planem realizacji ścieżek edukacyjnych.

dyrektor

programy udostępnione przed posiedzeniem

zapis w ks. prot. o zatwierdzeniu zestawu  / zatwierdzenie na dokumencie/

8

Powołanie lub uaktualnienie zespołów klasowych i przedmiotowych.

zespół kierowniczy

plansze do wypełnienia

9

Zaopiniowanie tygodniowego planu zajęć lekcyjnych przez radę ped. oraz planu dyżurów międzylekcyjnych.

zespół kierowniczy

plansza,

folia

10

Zapoznanie:

- ze scenariuszem uroczystości  rozpoczęcia roku szkolnego 2003/2004,

- z wynikami klasyfikowania i promowania w województwie,

- z  wynikami  sprawdzianów i egzaminów w województwie,

- z materiałami o konkursach,

- z organizacją tygodnia świadomości  dysleksji,

- z nowymi aktami  prawa oświatowego,

- ze zmianami w  bazie i wyposażeniu szkoły.

nauczyciel

dyrektor

dyrektor

dyrektor

dyrektor

dyrektor

dyrektor

program

informacje

informacje

informacje, informator

informacje

informacje

zapis w ks. prot.

11

Przypomnienia:

-   terminy związane z realizacją awansu zawodowego nauczycieli,

-   przypomnienie obowiązków wychowawców klas i nauczycieli, (plany pracy wychowawczej, przedmiotów, tzw. rozkłady materiałów, zajęć dodatkowych) wyznaczenie terminów realizacji zadań i obowiązków nauczycieli,

-   przypomnienie przepisów o bezpieczeństwie pracy uczniów i pracowników szkoły,

-   szkolny kalendarz roku szkolnego.

dyrektor

dyrektor

dyrektor

dyrektor

informacje

informacje

informacje

informacje

zapis w ks. prot.

Monitoring po wykonaniu zadań

Podstawa prawna:

-         Art. 41 ust. 1 i 2,  art. 64 ust. 1, 2 , 3, 4 ustawy z dnia 7 września 1991r. o systemie oświaty  (j. t. Dz. U. z 1996r., Nr 67, poz. 329
 z późniejszymi zmianami).

-         Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 21 maja 2001r. w sprawie ramowych statutów publicznego przedszkola oraz publicznych szkół – Załączniki 1, 2, 3 ( Dz. U. z 2001r. Nr 61, poz. 624 z późniejszymi zmianami).

-         Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 18 kwietnia 2002r. w sprawie organizacji roku szkolnego

(Dz. U. z 2002r. Nr 46, poz.432 z późniejszymi zmianami).

PROPOZYCJA

POSIEDZENIE  RADY  PEDAGOGICZNEJ  

CZĘŚĆ II

Cel: Organizacja pracy dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej  szkoły w roku szkolnym 2003/2004

Termin realizacji: sierpień – nie później niż do 5 września 2003r.

L.p.

Zadania do realizacji

Forma prezentacji

Uwagi

1

Ewaluacja programu rozwoju szkoły.

Gaba24-08-2004 20:58:01   [#42]

wybacz autorze tego dzieła...

- też miałam takie strachy, więc mnie ludzie wspierali, wklejam dzieło czyjeś - niech się autor odezwie, Fredi to ty i to Twoje?

PROPOZYCJA

POSIEDZENIE RADY PEDAGOGICZNEJ 

CZĘŚĆ I

Cel: Organizacja pracy dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej  szkoły w  roku szkolnym 2003/2004.

Termin realizacji: ostatni tydzień sierpnia 2003r.

L.p.

Zadania do realizacji

Forma prezentacji

Uwagi

1

Zatwierdzenie wyników klasyfikacji po przeprowadzonych egzaminach poprawkowych.

dyrektor szkoły

protokoły
z egzaminów

uchwała r. p.

2

Prezentacja wniosków do pracy w roku szkolnym 2003/2004 (wynikających  z podsumowania roku szkolnego 2002/2003).

komisja wnioskowa

folia/plansza

zapis w ks. prot. przypomnienie ustaleń

3

Omówienie i przedstawienie ogólnych uwag o organizacji roku szkolnego 2003/2004 na podstawie arkusza organizacyjnego i aneksu (ewentualnie projektu) do arkusza - zmiany w organizacji szkoły w stosunku do roku poprzedniego).

dyrektor

omówienie

zapis w ks. prot.

4

Przydział stałych oraz dodatkowych zajęć dla nauczycieli i wychowawstw wynikających z arkusza organizacyjnego i aneksu do arkusza.

zespół kierowniczy

forma pisemna

5

Przydział zajęć dodatkowych dla uczniów – zaopiniowanie  przez  radę pedagogiczną.

zespół kierowniczy

plansza do wypełnienia

uchwała r. p. opiniująca

6

Przydział zajęć dodatkowych dla nauczycieli ( kół zainteresowań, kół przedmiotowych, zespołów wyrównawczych, zajęć sportowych, uroczystości, organizacji, innych....) – zaopiniowanie przez radę pedagogiczną.

zespół kierowniczy

plansza do wypełnienia

uchwała r. p. opiniująca

7

Zatwierdzenie szkolnego zestawu programów nauczania wraz z planem realizacji ścieżek edukacyjnych.

dyrektor

programy udostępnione przed posiedzeniem

zapis w ks. prot. o zatwierdzeniu zestawu  / zatwierdzenie na dokumencie/

8

Powołanie lub uaktualnienie zespołów klasowych i przedmiotowych.

zespół kierowniczy

plansze do wypełnienia

9

Zaopiniowanie tygodniowego planu zajęć lekcyjnych przez radę ped. oraz planu dyżurów międzylekcyjnych.

zespół kierowniczy

plansza,

folia

10

Zapoznanie:

- ze scenariuszem uroczystości  rozpoczęcia roku szkolnego 2003/2004,

- z wynikami klasyfikowania i promowania w województwie,

- z  wynikami  sprawdzianów i egzaminów w województwie,

- z materiałami o konkursach,

- z organizacją tygodnia świadomości  dysleksji,

- z nowymi aktami  prawa oświatowego,

- ze zmianami w  bazie i wyposażeniu szkoły.

nauczyciel

dyrektor

dyrektor

dyrektor

dyrektor

dyrektor

dyrektor

program

informacje

informacje

informacje, informator

informacje

informacje

zapis w ks. prot.

11

Przypomnienia:

-   terminy związane z realizacją awansu zawodowego nauczycieli,

-   przypomnienie obowiązków wychowawców klas i nauczycieli, (plany pracy wychowawczej, przedmiotów, tzw. rozkłady materiałów, zajęć dodatkowych) wyznaczenie terminów realizacji zadań i obowiązków nauczycieli,

-   przypomnienie przepisów o bezpieczeństwie pracy uczniów i pracowników szkoły,

-   szkolny kalendarz roku szkolnego.

dyrektor

dyrektor

dyrektor

dyrektor

informacje

informacje

informacje

informacje

zapis w ks. prot.

Monitoring po wykonaniu zadań

Podstawa prawna:

-         Art. 41 ust. 1 i 2,  art. 64 ust. 1, 2 , 3, 4 ustawy z dnia 7 września 1991r. o systemie oświaty  (j. t. Dz. U. z 1996r., Nr 67, poz. 329
 z późniejszymi zmianami).

-         Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 21 maja 2001r. w sprawie ramowych statutów publicznego przedszkola oraz publicznych szkół – Załączniki 1, 2, 3 ( Dz. U. z 2001r. Nr 61, poz. 624 z późniejszymi zmianami).

-         Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 18 kwietnia 2002r. w sprawie organizacji roku szkolnego

(Dz. U. z 2002r. Nr 46, poz.432 z późniejszymi zmianami).

PROPOZYCJA

POSIEDZENIE  RADY  PEDAGOGICZNEJ  

CZĘŚĆ II

Cel: Organizacja pracy dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej  szkoły w roku szkolnym 2003/2004

Termin realizacji: sierpień – nie później niż do 5 września 2003r.

L.p.

Zadania do realizacji

Forma prezentacji

Uwagi

1

Ewaluacja programu rozwoju szkoły.

ulas24-08-2004 22:24:17   [#43]

Oj dzieki wielkie :)))))))))

troche mnie nie było ale jeszcze raz dzieki.

Pewnie trochę panikowałam i panikuje ale moze później mi przejdzie. Wiem już od dawna,że jesteście wspaniali.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]