Forum OSKKO - wątek

TEMAT: zakres obowiązków samodzielnego referenta w przedszkolu
strony: [ 1 ]
Izab26-04-2022 18:29:20   [#01]

Mam w przedszkolu zatrudnionego pracownika na stanowisku samodzielnego referenta. Dotychczas zajmował się żywieniem ponad 230 dzieci, dietami, zamówieniami, nadzorem nad kateringiem, zadaniami w zakresie stosowania zamówień publicznych przy wyborze kontrahentów dostarczających żywność, środki chemiczne, materiały papiernicze, wydawaniem chemii, nadzorem nad przydziałem odzieży roboczej pracownikiem, rozliczaniem tzn. wyprawki przedszkolnej - plastycznej.  Od czasu przejęcia przez Centrum usług wspólnych nadzoru księgowego bez dodatkowego dodatku w wynagrodzeniu pracownik pełni także rolę gońca.

I tu moje pytanie do Państwa Dyrektorów. Zdaniem moich przełożonych w gminie powinnam narzucić nowe obowiązki , dodatkowe pracownikowi tzn. rozliczanie odpłatności za pobyt i wyżywienie dziecka w przedszkolu (przypominam ponad 230 dzieci). Za te dodatkowe obowiązki pochłaniające mnóstwo czasu (wcześniej pracę wykonywał księgowy, zabrany do CUW) nie przewiduje się dodatkowej gratyfikacji finansowej. Czy księgowanie odpłatności w systemie elektronicznym w innych placówkach oświatowych wchodzi w zakres obowiązków samodzielnego referenta??

joljol27-04-2022 08:56:47   [#02]

mój ma w obowiązkach naliczanie odpłatności za żywienie dzieci (9 grup), wprowadzanie wpłat i to co wyżej napisane - oprócz kateringu bo mamy swoją kuchnię

rozliczaniem tzn. wyprawki przedszkolnej - plastycznej - to nie wiem co to jest, bo jeżeli z pieniędzy rodziców, to absolutnie nie pracownik przedszkola

Renatka27-04-2022 09:57:50   [#03]

To zależy co masz w regulaminie wynagradzania. U mnie intendent dawny zamieniłam na st. referentem i to stanowisko urzędnicze i może dostać dodatek , który określasz w regulaminie wynagradzania . St. referent u mnie to ; układanie jadłospisu, zaopatrzenie w żywienie,  i inne potrzebne rzeczy do przedszkola ,rozliczenie odpłatności od rodziców zawsze miała, "nadzór" nad paniami z obsługi i to na 3\4 etatu - 100dzieci a 1\4 płace.  Księgowość też w urzędzie.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]