Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
zatrudnienie nauczyciela z Ukrainy |
Iśka | 06-04-2022 15:01:18 [#01] |
---|
Dzień dobry,
Proszę o pomoc bo nigdzie nie mogę wyszukać takiej informacji.
Dostaliśmy zgodę na zatrudnienie nauczyciela z Ukrainy i zastanawiam się czy stawką jego wynagrodzenia będzie jak dla nauczyciela stażysty bez przygotowania pedagogicznego. Pani będzie zatrudniona w Poradni jako psycholog dla dzieci które potrzebują terapii i do tłumaczenia dokumentów do orzecznictwa. |
KaPi | 07-04-2022 07:11:29 [#02] |
---|
A nie może może być zatrudniona z KP?
I przy okazji pytaie w tym temacie: jest pani z Ukrainy, ma magistra psychologii, ale nie ma przy sobie dyplomu - został w domu, a domu już nie ma... czy i jak można ją zatrudnić np. w GOPS-ie? |
AnJa | 07-04-2022 08:24:00 [#03] |
---|
Ma bo wygląda ma magistra psychologii? |
KaPi | 07-04-2022 08:25:00 [#04] |
---|
A to miało być śmieszne? |
AnJa | 07-04-2022 09:06:48 [#05] |
---|
Nie - to nie jest śmieszne. To jest pytanie o źródło wiedzy o tym, że Pani ma magistra psychologii w sytuacji, gdy nie ma dokumentu.
Tu trochę wiedzy teoretycznej: https://nawa.gov.pl/images/users/642/Ukraina.pdf
Z perspektywy szkoły istotna jest czerwiec 2006 - jako rok uzyskania dyplomu ukraińskiego.
Jeśli jest on wydany po tej dacie - trochę operacji biurokratycznych trzeba wykonać.
O ile jest dyplom.
Na str.10 lista absolwentów ich uczelni. Czy działa bez numeru dokumentu (tylko po danych osobowych)- nie wiem.
Czy znalezienie się na tej liście można uznać za coś więcej niż za stwierdzenie posiadania dyplomu na podstawie wyglądu- nie wiem.
Jakim dokumentem potwierdza się kwalifikacje do pracy w GOPS - wie szef GOPS. post został zmieniony: 07-04-2022 09:18:25 |
Iśka | 07-04-2022 17:39:11 [#06] |
---|
Tak ma Pani dyplom psychologa (dyplom specjalisty) i dodatek do dyplomu specjalisty - suplement. Jedynie tylko ma dyplom, świadectw pracy nie ma zostały na Ukrainie. Stanowisko będzie miała nauczyciel psycholog.
Moje pytane jest:
- Jak zatrudnić i podstawę prawną jaką wpisać w umowie,
- jakie wynagrodzenie? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|