Forum OSKKO - wątek

TEMAT: zatrudnienie nauczyciela z Ukrainy
strony: [ 1 ]
Iśka06-04-2022 15:01:18   [#01]

Dzień dobry,

Proszę o pomoc bo nigdzie nie mogę wyszukać takiej informacji.

Dostaliśmy zgodę na zatrudnienie nauczyciela z Ukrainy i zastanawiam się czy stawką jego wynagrodzenia będzie jak dla nauczyciela stażysty bez przygotowania pedagogicznego. Pani będzie zatrudniona w Poradni jako psycholog dla dzieci które potrzebują terapii i do tłumaczenia dokumentów do orzecznictwa.

KaPi07-04-2022 07:11:29   [#02]

A nie może może być zatrudniona z KP?

I przy okazji pytaie w tym temacie: jest pani z Ukrainy, ma magistra psychologii, ale nie ma przy sobie dyplomu - został w domu, a domu już nie ma... czy i jak można ją zatrudnić np. w GOPS-ie?

AnJa07-04-2022 08:24:00   [#03]

Ma bo wygląda ma magistra psychologii?

KaPi07-04-2022 08:25:00   [#04]

A to miało być śmieszne?

AnJa07-04-2022 09:06:48   [#05]

Nie - to nie jest śmieszne.

To jest pytanie o źródło wiedzy o tym, że Pani ma magistra psychologii w sytuacji, gdy nie ma dokumentu.

Tu trochę wiedzy teoretycznej:
https://nawa.gov.pl/images/users/642/Ukraina.pdf

Z perspektywy szkoły istotna jest czerwiec 2006 - jako rok uzyskania dyplomu ukraińskiego.

Jeśli jest on wydany po tej dacie - trochę operacji biurokratycznych trzeba wykonać.

O ile jest dyplom.

Na str.10 lista absolwentów ich uczelni. Czy działa bez numeru dokumentu (tylko po danych osobowych)- nie wiem.

Czy znalezienie się na tej liście można uznać za coś więcej niż za stwierdzenie posiadania dyplomu na podstawie wyglądu- nie wiem.

Jakim dokumentem potwierdza się kwalifikacje do pracy w GOPS - wie szef GOPS.

post został zmieniony: 07-04-2022 09:18:25
Iśka07-04-2022 17:39:11   [#06]

Tak ma Pani dyplom psychologa (dyplom specjalisty) i dodatek do dyplomu specjalisty - suplement. Jedynie tylko ma dyplom, świadectw pracy nie ma zostały na Ukrainie. Stanowisko będzie miała nauczyciel psycholog.

Moje pytane jest:

- Jak zatrudnić i podstawę prawną jaką wpisać w umowie,

- jakie wynagrodzenie?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]