Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Dyzury międzylekcyjne i przedlekcyjne |
Jagaz | 26-03-2022 13:13:31 [#01] |
---|
Proszę napiszcie jak u Was jest z dyżurami nauczycieli podczas przerw i przed lekcjami? Czy dyżurują tylko przedmiotowcy czy też biblioteka, świetlica, specjaliści ...? Oczywiście ta grupa "nieprzedmiotowców" tylko sporadycznie przed lub po zajęciach z uczniami.
W bibliotece są 2 panie, a dostałam od nich pismo ze sprzeciwem i chodziło tylko o jeden dyżur o 7.45 tj. przed dyżurem w bibliotece.
post został zmieniony: 26-03-2022 13:14:38 |
kaef | 26-03-2022 13:25:43 [#02] |
---|
Czy dobrze rozumiem, że panie odmówiły wykonywania polecenia? A podstawę chociaż wskazały? Może warto dodać jeszcze dyżur po bibliotece... |
juasia | 26-03-2022 16:23:48 [#03] |
---|
bibliotekarze, specjaliści dyżurują przed i po swoich zajęciach.
Jeżeli jednak jest duża absencja nauczycieli przedmiotowców, to dyżurują też w trakcie swoich zajęć |
Roman Langhammer | 26-03-2022 16:54:56 [#04] |
---|
W stałym harmonogramie nie mam tylko wyznaczonych pedagogów (bo wtedy i tak mają dużo roboty), niektórych wspomagających, jeśli mają pod opieką wyjątkowe dzieci, oraz wychowawców klas pierwszych.
Wychowawcy świetlicy, bibliotekarze, specjaliści pełnią dyżury (przed i pod zajęciach). post został zmieniony: 26-03-2022 16:57:40 |
emes | 26-03-2022 18:26:45 [#05] |
---|
W planie dyżurów międzylekcyjnych objęci są praktycznie wszyscy, poza jednym wspomagającym, który ma pod opieką niepełnosprawne dziecko, a także bibliotekarzem. Nauczyciele świetlicy dyżurują na przerwie przed otwarciem świetlicy. |
Jagaz | 28-03-2022 19:46:07 [#07] |
---|
Nauczyciele wielokrotnie słyszeli ode mnie, że najważniejsze jest bezpieczeństwo uczniów i się z tym zgadzali. A jednak...pomimo, że są to sporadyczne sytuacje. Cieszę się, że nie tylko ja tak to postrzegam.
Dziękuję za wszystkie opinie i podpowiedzi.
|
kaef | 28-03-2022 19:52:19 [#08] |
---|
To nie jest kwestia postrzegania, a przepisów. Proponuję, by następnym razem przyszły z pismem ze sprzeciwem wobec wydawania książek uczniom. Zasadność obydwu pism byłaby zbliżona, ale przy drugim więcej śmiechu. Przy pierwszym raczej nerwowe zgrzytanie zębami. |
dariuszn7 | 01-04-2022 10:22:09 [#09] |
---|
U mnie dyżurują tylko nauczyciele których zajęcia trwają 45 min, przedmiotowcy, logopeda, terapeuta pedagogiczny. Świetlica, współorganizowanie, biblioteka, psycholog pedagog i rewalidacja nie mają dyżurów. Nauczyciele łączący np. 1/2 pedagog i 1/2 terapeuta, mają przydzielone dyżury proporcjonalnie do ilości zajęć 45 minutowych. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|