Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
mail o podłożeniu bomby |
Lucy B | 22-02-2022 08:21:23 [#01] |
---|
Czy otrzymaliście maile o podłożeniu bomby ???
Dostałam maila o takiej treści :
Jestem Ukraiński i zaniosłem bomba do Wasz budynek. Bomba zajebać i zamorduję Lachy. We wtorek o 12:00 eksplozja. Śmierć jednego Lacha to metr wolnej Ukrainy. Albo będzie Ukraina albo lechicka krew po kolana. Polaków w pień wyciąć. KURICA NIE PTICA!!!
Co robić ????
|
malmar15 | 22-02-2022 08:29:48 [#02] |
---|
sprawdź pocztę
wczoraj przyszła informacja
OCENA WIARYGODNOŚCI INFORMACJI
INFORMACJA O BARDZO NISKIEJ WIARYGODNOŚCI, MAJĄCA CHARAKTER KASKADOWY - oznacza, że po dokonaniu oceny wiarygodności informacji, koordynator ustalił, iż zgłoszenie dotyczy fałszywej informacji o podłożeniu urządzenia wybuchowego, w tym o charakterze kaskadowym;
ZALECENIE KOORDYNATORA CBŚP - nie ewakuować. |
KaPi | 22-02-2022 08:32:17 [#03] |
---|
zgłosić na policję
nasze KO przysłało wczoraj @ o konieczności niezwłocznego powiadomienia o tym fakcie (otrzymania maila) Kuratorium Oświaty. Niezwłocznie po otrzymaniu takiej informacji należy przesłać drogą elektroniczną jej kopię wraz z informacją o podjętych działaniach (dokonano/nie dokonano ewakuacji, kto podjął decyzję) na adres KO oraz do wiadomości wizytatora sprawującego bezpośredni nadzór nad daną jednostką systemu oświaty. |
tusia1 | 22-02-2022 09:45:30 [#04] |
---|
Trzeba zgłosić na Policję, wyprowadzić dzieci ze szkoły, powiadomić KO i JST U nas w 2021 roku było kilka takich informacji. |
Kasia2012 | 22-02-2022 11:37:31 [#05] |
---|
Ja wczoraj jeszcze złożyłam zawiadomienie na policji - przeszliśmy z policjantem przez budynek i wokół budynku na wszelki wypadek. Ewakuacji nie było ponieważ było to już po 21 i nikogo w budynku o tej porze nie ma. |
Natka | 22-02-2022 11:40:21 [#06] |
---|
Zgłoszenia dokonałam również wczoraj, po 22
Sprawdzenie, protokół , itd. - trochę to trwało | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|