Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Wolne za prace w soboty |
Lucy B | 18-11-2021 09:06:20 [#01] |
---|
Nauczyciel zgłosił sie do mnie z prośbą o dzień wolny za uczestnictwo z uczniami na zawodach sportowych w sobotę.
Czy taki dzień wolny on sobie wybiera, czy ja mogę mu przyznać kiedy uważam. Dodatkowe pytanie, czy zawsze dajecie takie dni wolne nauczycielom, np za udział w uroczystości z okazji 11 listopada ?
|
rzewa | 18-11-2021 09:32:09 [#02] |
---|
"mogę mu przyznać kiedy uważam", może to być dowolny dzień bieżącego roku szkolnego, który nie jest urlopem n-la - np. 28.12 (byle by ten dzień był tak "oddany" wszystkim n-lom, którzy w ciągu roku mają zajęty jakiś dzień wolny, a ci co nie mają takiego dnia, z jakiegoś powodu, będą pracowali, np. mając zajęcia opiekuńcze) |
Róża56 | 22-11-2021 19:55:40 [#03] |
---|
To jeszcze ja: nauczyciel, który został w tym roku szkolnym wybrany na społecznego inspektora pracy. Ostatnio był na 2-dniowym szkoleniu, w piątek i w sobotę. Za piątek zrobiono zastępstwa za nauczyciela. Co z sobotą? Nauczyciel zechce wolny dzień i wybiera sobie taki, jak jemu pasuje? Czy mogę jak powyżej zaproponować wspomniany np.28.12.? Znając już tego nauczyciela, zechce taki dzień, w którym ma najwięcej lekcji... |
AnJa | 22-11-2021 20:56:23 [#04] |
---|
No i dobrze- dzieci odpoczną od toksycznego, nienawidzącego swojej pracy typa. |
izael | 23-11-2021 08:52:04 [#05] |
---|
:)))))))))))))))))))0 |
juasia | 24-11-2021 17:08:03 [#06] |
---|
za pracę w sobotę, niedzielę, święta zawsze dajemy dzień wolny, zazwyczaj jest to wolne w dni dodatkowo wolne od zajęć dydaktycznych (tzw. dyrektorskie), rekolekcje, egzaminy | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|