Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Środki ochrony.
strony: [ 1 ]
pretor22-09-2021 18:16:19   [#01]

Witam. Czy wszyscy otrzymaliście stacje dezynfekujące i środki ochrony? Do chwili obecnej nie otrzymaliśmy ani  sprzętu ani obiecanych pakietów. Może podpowiecie gdzie dzwonić lub pisać w powyższej sprawie, mimo poszukiwań nie znalazłem żadnego kontaktu. Będę wdzięczny za pomoc.

bobi36722-09-2021 18:56:26   [#02]

W sierpniu dostaliśmy takie info

Szanowni Państwo Dyrektorzy,

uprzejmie informujemy, że numer telefonu pod którym będzie można kontaktować się w sprawie dostawy środków ochrony osobistej do szkół i placówek oświatowych to: 19 239. W menu należy wybrać 0, a następnie 4.

Z poważaniem

Anna Ostrowska

Rzecznik Prasowy MEiN

Ja niestety też jeszcze nie dostałam. W poniedziałek dzwoniłam do RARS i powiedzieli, że sprawdzą czemu poczta jeszcze mi nic nie dostarczyła. 

Jak chcesz cokolwiek się dowiedzieć to dzwoń tam.

pretor22-09-2021 20:47:52   [#03]

Dziękuję.

dorotagm22-09-2021 21:39:56   [#04]

Dzisiaj przyszły paczki z materiałami - widzę na opisie maseczki.

Nie sprawdziłam jeszcze, czy przyszła stacja.

zoza22-09-2021 21:51:15   [#05]

Do nas dotarły w ubiegłym tygodniu; maseczki, stacje dezynfekujące, płyny.

Maseczki made in  China, ...niech żyją polskie szwalnie.

kaef23-09-2021 07:44:37   [#06]

Stacja dezynfekująca przyszła osobno. Do samodzielnego złożenia, konstrukcja prosta jak budowa cepa. Albo jakiś cep ją robił, bo stacja dwufunkcyjna, ale nijak jednocześnie. Albo nie wlewasz płynu i masz pomiar temperatury, albo wlewasz płyn i nie masz pomiaru. No chyba, że kogoś zadowala pomiar ze środka dłoni, bo urządzenie jest tak skonstruowane, że termometr jest tuż obok tego miejsca, gdzie tryska płyn.

noe1923-09-2021 07:50:00   [#07]

Moja stacja dotarła niekompletna, brakuje połowy elementów (termometr, podstawa), napisałem do Agencji Rezerw i cisza

AnJa23-09-2021 08:39:32   [#08]

No tak, wieczne malkontenctwo...

Jak na to, że do niczego to w zasadzie niepotrzebne - to fakt posiadania połowy funkcjonalności albo nieposiadania tylko połowy częsci jest bez znaczenia.

Ups... Niefortunnie sie wyraziłem... Termometry sa w zasadzie potrzebne- dzieki nim człowiek (ja) dowiaduje sie, ze ma temperaturę w przedziale 34,5 - 36,1. Może to trwały skutek przechorowania covidka?

Płyn dezynfekujące jest na pewno potrzebny jego wytwórcom i systemowi dystrybucji. A podobno  niektórym ludziom nawet prawie wcale nie szkodzi.

kaef23-09-2021 08:57:55   [#09]

U mnie stoi przy głównym wejściu. Panie z sanepidu będą zadowolone. Dodać należy, że mówi nawet po angielsku: normal tempreczur lub, jak powtarza obsługa, normal eciepecie. Więc i funkcja dydaktyczna absolutnie spełniona.

AnJa23-09-2021 10:57:33   [#10]

O! I to jest właściwa postawa!

KaPi23-09-2021 11:30:16   [#11]

u nas tez stoi...

temperaturę mamy wszyscy poniżej normy, płyn dozuje się kiedy chce...

ale jest

plus kilka kartonów maseczek, płyny w wersji tzw. torebkowej (zapach okrutny) i w większych butelkach (te są o zapachu owoców)

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]