Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Jaki interpretować ten zapis z rozporządzenia? |
Liwa | 16-04-2021 10:02:54 [#01] |
---|
W przypadku:
1) szkół podstawowych: sportowych, mistrzostwa sportowego, z oddziałami sportowymi i oddziałami mistrzostwa sportowego, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 2,
– zajęcia sportowe realizowane na podstawie programów szkolenia realizuje się w miejscu ich prowadzenia lub z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość, o których mowa w ust. 3, wyłącznie w zakresie, w jakim z programu szkolenia wynika możliwość ich realizacji z wykorzystaniem tych metod i technik. |
tarek | 16-04-2021 10:13:48 [#02] |
---|
Ja interpretuję, że 6 godzin (w sportowej) szkolenia sportowego realizuję zgodnie z planem przedpandemicznym (odpowiednio: sala gimnastyczna, hala sportowa, stadion). Czy dobrze? Nie wiem, wyprostujcie jak źle... post został zmieniony: 16-04-2021 10:14:15 |
Kajko | 16-04-2021 12:15:41 [#03] |
---|
Na podstawie tego zapisu od stycznia ( po feriach) do 19 marca prowadziliśmy normalne zajęcia sportowe dla uczniów SMS. Natomiast zajęcia dydaktyczne odbywały się zdalnie. |
AgaB | 16-04-2021 22:21:53 [#04] |
---|
Ja również tak interpretuję, że 6 godzin szkolenia sportowego można obywać np. na sali gimnastycznej w szkole. Ale jednego nie rozumiem, czemu wcześniej mówiono o zajęciach na świeżym powietrzu? |
tarek | 17-04-2021 12:07:57 [#05] |
---|
Bo na świeżym powietrzu dotyczy działalności określonej w rozporządzeniu wprowadzającym nakazy i zakazy, nawet wskazane chyba jest tam PKD. A działalność jednostek oświaty wynika z rozporządzenia o ograniczeniu funkcjonowania... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|