Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Jaki interpretować ten zapis z rozporządzenia?
strony: [ 1 ]
Liwa16-04-2021 10:02:54   [#01]

W przypadku:

1)      szkół podstawowych: sportowych, mistrzostwa sportowego, z oddziałami sportowymi i oddziałami mistrzostwa sportowego, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 2,

– zajęcia sportowe realizowane na podstawie programów szkolenia realizuje się w miejscu ich prowadzenia lub z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość, o których mowa w ust. 3, wyłącznie w zakresie, w jakim z programu szkolenia wynika możliwość ich realizacji z wykorzystaniem tych metod i technik.

tarek16-04-2021 10:13:48   [#02]

Ja interpretuję, że 6 godzin (w sportowej) szkolenia sportowego realizuję zgodnie z planem przedpandemicznym (odpowiednio: sala gimnastyczna, hala sportowa, stadion). Czy dobrze? Nie wiem, wyprostujcie jak źle...

post został zmieniony: 16-04-2021 10:14:15
Kajko16-04-2021 12:15:41   [#03]

Na podstawie tego zapisu od stycznia ( po feriach) do 19 marca prowadziliśmy normalne zajęcia sportowe dla uczniów SMS. Natomiast zajęcia dydaktyczne odbywały się zdalnie.

AgaB16-04-2021 22:21:53   [#04]

Ja również tak interpretuję, że 6 godzin szkolenia sportowego można  obywać np. na sali gimnastycznej w szkole. Ale jednego nie rozumiem, czemu wcześniej mówiono o zajęciach na świeżym powietrzu?

tarek17-04-2021 12:07:57   [#05]

Bo na świeżym powietrzu dotyczy działalności określonej w rozporządzeniu wprowadzającym nakazy i zakazy, nawet wskazane chyba jest tam PKD. A działalność jednostek oświaty wynika z rozporządzenia o ograniczeniu funkcjonowania... 

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]