Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Egzamin ósmoklasisty 2023
strony: [ 1 ]
zaq24-03-2021 07:54:46   [#01]

Czy ktoś słyszał, o przesunięciu o rok (z 2022 na 2023) egzaminu ósmoklasisty z przedmiotów dodatkowych do wyboru (fizyk, chemia, historia, biologia, geografia). 

Marcin24-03-2021 09:07:28   [#02]

Powinno tak być, zdecydowanie.

Ala24-03-2021 09:13:25   [#03]

ja słyszałam ale nie pamiętam gdzie

na razie tylko się mówi, moim zdaniem byłoby to dobre rozwiązanie

ale przepisów na to nie ma

Magosia24-03-2021 10:20:06   [#04]

Moim zdaniem - tu głos powinni zabrać w każdy możliwy sposób wszyscy zainteresowani (uczniowie/rodzice/nauczyciele /dyrektorzy) - bo sytuacja siódmoklasistow w kontekście konieczności deklaracji we wrześniu wyboru przedmiotu egzaminacyjnego jest opresyjna. 

Po roku zdalnego nauczania, w tym fizyki/chemii - nowych przedmiotów!

Decyzja rezygnacji z czwartego przedmiotu (do końca pandemii i unormowania sytuacji) powinna być podjęta przed wakacjami! 

robson24-03-2021 10:42:53   [#05]

O wielu sprawach się mówi i niestety nic za tym nie idzie. W moim przekonaniu powinno się zrezygnować z egzaminów. Moje zdanie na temat tych egzaminów jest jasne bez względu na pandemię. Nie mniej jednak zgadzam się z tym co napisała Małgosia - jeśli już mają być to taka decyzja powinna zostać podjęta do wakacji. I niestety pewnie tak nie będzie. Chociaż może ktoś mnie w tym temacie pozytywnie zaskoczy

post został zmieniony: 24-03-2021 10:43:47
Magosia24-03-2021 15:32:06   [#06]

Zaczęłam drążyć temat, rozmawiać ze znajomymi nauczycielami i takie pytanie mi się zrodziło:

Czy już robiliście w szkole jakieś wstępne rozeznanie , co do ewentualnych wyborów przez dzieci dodatkowego przedmiotu? 

Bo w sumie - jeśli egzamin ma być niezmieniony - to już warto by wiedzieć, co uczniowie wybiorą..

...na przykład w kontekście dodatkowego wsparcia od września (???) 

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]