Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Koronawirus a praca zdalna |
Jasiu | 24-02-2021 11:35:23 [#01] |
---|
Jeżeli nauczyciel ma pozytywny wynik testu na COVID-19, powiadomiono NFZ, SANEPID i ZUS, to czy może prowadzić nauczanie zdalne w klasach IV - VIII z domu? W ZUS-ie figuruje jako osoba chora, będąca na zwolnieniu lekarskim. |
noe19 | 24-02-2021 11:39:10 [#02] |
---|
no i w ostatnim zdaniu jest odpowiedź na Twoje pytanie :) |
Jasiu | 24-02-2021 11:48:31 [#03] |
---|
Ale niektórzy twierdzą (według mnie błędnie), że pracownik może dogadać się z pracodawcą i pracować zdalnie z domu. Dostanie za pracę zdalną 100 % wynagrodzenia, a za zwolnienie 80 %. Według mnie pracę zdalną może prowadzić nauczyciel będący na kwarantannie w związku z chorobą domowników lub domownika. Jeśli jednak sam jest chory to jest na zwolnieniu i nie może pracować. No ale nauczycielka się upiera przy swoim, że chce pracować zdalnie. Co Wy na to? |
izael | 24-02-2021 12:02:01 [#04] |
---|
nauczycielka upierać się może
:)
mieliśmy taką sytuację, że nauczycielka podczas izolacji (bezobjawowa) pracowała zdalnie, ale najpierw przegadaliśmy to z ZUSem i złożyliśmy oświadczenie, że za ten czas nie będzie pobierać świadczeń z tytułu zwolnienia, bo świadczy pracę
no ale to było w czerwcu
a świat się zmienia
jedno jest pewne - nie dostanie kasy za jedno i drugie:) aż tak świat się nie zmienia:)
|
rzewa | 24-02-2021 12:46:55 [#06] |
---|
rozumiem, że lekarz nie wystawił jej L4 -> w takim wypadku wystarczy zawiadomić ZUS, że będzie świadczyła pracę zdalnie i po kłopocie |
izael | 24-02-2021 12:58:55 [#07] |
---|
nie było zwolnienia od lekarza
pracownik sam wystąpił o pracę zdalną i poinformował, że czuje się dobrze i nie ma objawów
my sprawdziliśmy możliwości
i tyle |
AnJa | 24-02-2021 13:02:55 [#08] |
---|
Przez moją pierwsza izolację pracowałem zdalnie.
Kilka dni później, na drugiej- już było to niemożliwe. Zwolnienia pokrywało się tylko z częscią tej drugiej.
Nie sprawdzałem czy na pewno i dlaczego- z zasady wierze kadrom albowiem. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|