Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Szczepienie - instruktorzy PNZ spoza szkoły
strony: [ 1 ]
asiawar10-02-2021 09:46:17   [#01]

Wg. informacji ministerstwa do szczepień mogą zostać zgłoszeni instruktorzy PNZ, również ci, którzy nie są zatrudnieni w szkole.

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego rozesłała wiadomość, ze jeśli ktoś jest instruktorem PNZ może się zaszczepić jako nauczyciel. Ma się zgłosić do dyrektora szkoły z którą ma podpisaną umowę.

Teraz dostaję zapytania z hoteli, w których np. rok temu uczniowie byli na miesięcznej praktyce, czy mogą się zgłosić.

Według mnie nie. Wydaje mi się, że chodzi o np. branżową szkołę, gdzie aktualnie jest podpisana wieloletnia umowa o PNZ. Albo zajęcia praktyczne w Technikum, jeśli byłyby prowadzone w zakładzie pracy. Ale warunkiem jest aktualnie obowiązująca umowa.

Czy dobrze myślę?

AnJa10-02-2021 09:49:12   [#02]

Gdybym musiał takie decyzje podejmowac, każdego kto zgłasza się, a co do kogo nie mam 100% pewności, ze nie jest uprawniony- dopisywałbym na tę listę.

asiawar10-02-2021 10:06:18   [#03]

No dobrze, ale my z taką osobą w tym momencie nie mamy żadnej umowy podpisanej. Była umowa rok czy dwa lata temu na miesięczną praktykę. I tyle.

AnJa10-02-2021 13:16:05   [#04]

No to miałbym tu 100% pewności, ze nie jest uprawniony.

an10-02-2021 14:25:33   [#05]

Chodzi o osoby, które w TERAZ mają kontakt/pracują z uczniami (na nauczaniu praktycznym)

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]