Forum OSKKO - wątek
Waldek | 31-07-2004 13:03:45 [#01] |
---|
Czy żona burmistrza może pełnić funkcję dyrektora przedszkola samorządowego? |
AnJa | 31-07-2004 13:58:18 [#02] |
---|
Wg zwolenników prymatu ustaw samorządowych: nie, wg. zwolenników przewagi KN: tak
U nas (podlaskie) w sąsiednim powiecie jest precedens - żona Starosty jest Dyrektorem LO w tym samym powiecie.
Zdaniem prawników Starosty jest ok, zdanie prawników z Urzedu Wojewódzkiego bee.
Rada trzyma strone starosty.
Zdaje się, że sprawa jest w kolegium odwoławczym czy jak tam sie ten sąd samorządowy w województwie nazywa i jest szansa na sąd powszechny lub NSA.
Czyli, niedługo cos powinniśmy wiedzieć.
Moja prywatna opinia: nie. Choc uzasdadnić nie potrafię. Bo np. oswiadczenie majątkowe wypełniam jako urzednik, a jak się o cos czepiaja to mówię np. teraz, że jestem nauczyciel i mam wakacje. |
Marek Pleśniar | 31-07-2004 14:59:11 [#03] |
---|
skoro opinie.. to ja uważam że nie. |
Adaa | 31-07-2004 17:26:43 [#04] |
---|
a czy mąż dyrektorki przedszkola samorządowego może starac się o fotel burmistrza?:-) może...nie ma przeciwskazań więć skoro opinie...to ja uważam,że ona moze |
AnJa | 01-08-2004 02:10:14 [#05] |
---|
No, może.
Tyle, ze po ewentualnym skutecznym wyborze winien wybrać: chce być burmistrzem, czy mezem dyrektorki przedszkola.
Warianty:
1. on burmistrz, ona rezygnuje z dyrektorowania
2. on rezygnuje z burmistrzowania, ona jest dyrektor.
3.on burmistrz, ona dyrektor, oni po rozwodzie.
Ale to opinia tylko:-) |
Marek Pleśniar | 01-08-2004 12:51:09 [#06] |
---|
hmm.. mówisz? to jak z tymi lekcjami antyalkoholowymi? - Proszę państwa, alkohol może doprowadzić do rozwodu!! - Mam pytanie do prowadzącej: a ile trzeba wypić? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|