Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Sklepik szkolny w okresie ograniczenia
strony: [ 1 ]
tarek25-01-2021 09:00:32   [#01]

W kontekście wytycznych dotyczących funkcjonowania szkół mam pytanie, czy w szkole może aktualnie funkcjonować sklepik szkolny dla uczniów?

W wytycznych jest zapis:

„Dzieci mogą spożywać posiłki i napoje przyniesione z domu. Posiłki mogą być przynoszone w pojemnikach prywatnych i w nich spożywane.”

Czy zatem mogą kupować w sklepiku produkty spożywcze (konfekcjonowane) oraz gastronomiczne (gotowe kanapki)?

matyldaa07-09-2021 10:28:52   [#02]

Funkcjonują u Was sklepiki szkolne w tym roku? Zapis:  „Dzieci mogą spożywać posiłki i napoje przyniesione z domu. Posiłki mogą być przynoszone w pojemnikach prywatnych i w nich spożywane.” nadal jest.

DYREK08-09-2021 10:05:13   [#03]

Zakazu wynajmu pomieszczeń szkolnych z przeznaczeniem na prowadzenie sklepiku szkolnego nie ma. Decyzja należy do OP (lub upoważnionego dyrektora szkoły).

Przestrzeganie zasad wynikających z zaleceń epidemiologicznych należy do najemcy. Czy jednak znajdzie się chętny, to już inny problem.

W zasadzie COVID19 zabił sklepiki szkolne.

matyldaa08-09-2021 13:31:23   [#04]

U mnie chętny jest, ale mam wątpliwości co do sprzedawanego asortymentu. Rozumiem, że w tym temacie nic zrobić nie mogę ( rozmowa/dobra wola wynajmującego)?

AnJa08-09-2021 13:43:28   [#05]

Możesz. Umowa uwzględnia interesy obu stron.

matyldaa08-09-2021 21:01:24   [#06]

Dziękuję za podpowiedź. 

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]