Forum OSKKO - wątek

TEMAT: indywidualny program nauki
strony: [ 1 ]
margo1320-01-2021 14:13:00   [#01]

Dziś dostałam opinię o objęcie ucznia indywidualnym programem nauki języka angielskiego.

Czy taki uczeń uczestniczy w lekcji ze swoją klasą i realizuje ten program czy nie chodzi z klasą na angielski tylko realizuje na go na innych godzinach indywidualnie.

Jeżeli na innych godzinach to czy musi to być ten nauczyciel co go uczył czy mogę przydzielić te godziny innemu nauczycielowi.

Jeżeli realizuje sam to 3 godziny j. angielskiego?

post został zmieniony: 20-01-2021 14:13:26
AnJa20-01-2021 15:05:56   [#02]

1. Nie, ma program indywidualny- acz chodzenia z klasą w zasadzie zabronić mu nie można.

2. Nauczyciel dowolny (z zastrzęzniem p.4)

3. Godzin ma tyle, ile zakłada program. (z zastrzeżeniem p.4)

4. A kasę od OP na to masz? Bo jeśłi nie to nawet ze znalezieniem nauczyciela, który taki program napisze może być problem.

margo1320-01-2021 18:16:03   [#03]

Jeszcze nie pytałam. Bo nie wiem ile należy dać na to godzin i czy to mają być lekcje sam na sam z nauczycielem czy nauczyciel prowadzi IPN na lekcji zklasą.

AnJa20-01-2021 19:04:37   [#04]

Sprawdź, co na ten temt mówi rozporządzenie- a mówi niewiele w kwestii organizacji i finansowania.

Kluczowe są nauczyciel-opiekun i zgoda OP na przeznaczenie dodatkowych środkóww.

Ja ich nigdy nie dostałem - ale to było parę lat temu, moze dzisiaj OP bardziej łaskawe.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]