Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Szkolenie OSKKO - kontrola zarządcza - 13.01.2021 godz. 13:00
strony: [ 1 ]
Marek Pleśniar08-01-2021 07:09:49   [#01]

https://www.oskko.edu.pl/szkolenia/kontrola-zarzadcza/

OSKKO  zaprasza szkół i placówek na szkolenie, którego celem jest wskazanie, że kontrola zarządcza stanowi narzędzie, które skupia wszystkie działania wspomagające zarządzanie zorientowane na osiągnięcie zaplanowanych celów - Kontrola zarządcza to działanie, a nie tworzenie procedur.

Webinarium poprowadzi trener o ogólnopolskim doświadczeniu, prezes OSKKO Ewa Halska.

Wiele działań związanych z kontrolą zarządczą, w tym zarządzaniem ryzykiem podejmowanych było i jest przez dyrektorów szkół i placówek w codziennej pracy a, wskazane w ustawie o finansach publicznych podejście niektóre czynności sformalizowało i nakazało dokumentować.

Dekada obowiązywania w przepisach prawa kontroli zarządczej, to dobry moment, by spojrzeć w jaki sposób jest ona realizowana w praktyce a jak mogłaby być… aby osiągać cele kontroli zarządczej w sposób adekwatny.

W programie:

• Projektowanie, wdrażanie i realizacja kontroli zarządczej w jednostkach oświatowych w świetle obowiązującego prawa oraz standardów kontroli zarządczej.
  • Praktyczne organizowanie systemu kontroli zarządczej w szkole/placówce.
  • Zakres i główne obszary kontroli zarządczej w szkole i placówce.
  • Dokumentowanie kontroli zarządczej.
  • Zarządzanie ryzykiem w szkole/placówce.

Uczestnicy otrzymają przykładowe materiały w formie elektronicznej:

• zarządzenie w sprawie ustalenia zasad i funkcjonowania kontroli zarządczej w jednostce oświatowej,

• plan i harmonogram kontroli zarządczej,

• polityka zarządzania ryzykiem,

• identyfikacja i ocena przykładowych ryzyk,

• rejestr ryzyk,

• mechanizmy zarządzania ryzykiem,

• arkusz samooceny pracownika.

Materiały udostępnione zostaną uczestnikom w formie elektronicznej. Uczestnicy otrzymają dostęp do nagrania webinarium,

Przewidywany czas trwania szkolenia: ok. 1,5 godziny.

Formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie: 

KryBla09-01-2021 10:10:20   [#02]

Wyskakuje błąd zgłoszenia zamiast potwierdzenie

Biuro OSKKO09-01-2021 13:00:56   [#03]

Czasami niestety tak się dzieje, potwierdzenia wysyłane są przez automat. W każdym razie - Pani zgłoszenie do nas dotarło, we wtorek prześlemy dane dostępowe do udziału :) 

Marek Pleśniar13-01-2021 14:58:04   [#04]

GRATULACJE - super szkolenie

oto uwagi uczestników z czatu:

Ale się cieszę, że zdecydowałam się na udział w szkoleniu! Wreszcie Ktoś w zrozumiały i przystępny sposób wyjaśnił mi te zawiłości! Bardzo dziękuję

Dziękuję za szkolenie, materiał do wykorzystania w pracy . Czekam teraz na ten materiały ze szkolenia dla spokojnej analizy i nie ukrywam modyfikacji . Pozdrawiam i życzę zdrowia:)

Dziękuję, jak zwykle szkolenie konkretne i wyczerpujące

Dziękuję za naprawdę cenne i fachowe szkolenie. OSKKO- na Was zawsze można liczyć. Powodzenia, zdrowia i wytrwałości. Pozdrawiam serdecznie całą ekipę.

Szkolenie jak zwykle SUPER. Bardzo dziękuję i serdecznie pozd

Po raz kolejny nie zawiodłam się na OSKKO. Dziękuję za szkolenie i pozdrawiam.

Jestem dyrektorem 3 rok, nareszcie wiem o co chodzi. Dziękuję bardzo, życzę dużo zdrowia.

Serdecznie dziękuję za szkolenie. Dla mnie, odczarowała Pani KZ.

Biuro OSKKO14-01-2021 09:58:23   [#05]

Przypominamy również, że można wykupić dostęp do nagrania webinarium. Różni się ono tylko tym, że nie uczestniczy się w spotkaniu na żywo, natomiast wszystkie materiały szkoleniowe przekazane przez Prowadzącą i zaświadczenie o udziale w szkoleniu pozostają bez zmian.

post został zmieniony: 14-01-2021 09:58:38
Marek Pleśniar14-01-2021 16:43:38   [#06]

Formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie: 

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]