Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Szkolenie OSKKO - kontrola zarządcza - 13.01.2021 godz. 13:00 |
|
Marek Pleśniar | 08-01-2021 07:09:49 [#01] |
---|
https://www.oskko.edu.pl/szkolenia/kontrola-zarzadcza/
OSKKO zaprasza szkół i placówek na szkolenie, którego celem jest wskazanie, że kontrola zarządcza stanowi narzędzie, które skupia wszystkie działania wspomagające zarządzanie zorientowane na osiągnięcie zaplanowanych celów - Kontrola zarządcza to działanie, a nie tworzenie procedur.
Webinarium poprowadzi trener o ogólnopolskim doświadczeniu, prezes OSKKO Ewa Halska.
Wiele działań związanych z kontrolą zarządczą, w tym zarządzaniem ryzykiem podejmowanych było i jest przez dyrektorów szkół i placówek w codziennej pracy a, wskazane w ustawie o finansach publicznych podejście niektóre czynności sformalizowało i nakazało dokumentować.
Dekada obowiązywania w przepisach prawa kontroli zarządczej, to dobry moment, by spojrzeć w jaki sposób jest ona realizowana w praktyce a jak mogłaby być… aby osiągać cele kontroli zarządczej w sposób adekwatny.
W programie:
- Projektowanie, wdrażanie i realizacja kontroli zarządczej w jednostkach oświatowych w świetle obowiązującego prawa oraz standardów kontroli zarządczej.
- Praktyczne organizowanie systemu kontroli zarządczej w szkole/placówce.
- Zakres i główne obszary kontroli zarządczej w szkole i placówce.
- Dokumentowanie kontroli zarządczej.
- Zarządzanie ryzykiem w szkole/placówce.
Uczestnicy otrzymają przykładowe materiały w formie elektronicznej:
-
zarządzenie w sprawie ustalenia zasad i funkcjonowania kontroli zarządczej w jednostce oświatowej,
-
plan i harmonogram kontroli zarządczej,
-
polityka zarządzania ryzykiem,
-
identyfikacja i ocena przykładowych ryzyk,
-
rejestr ryzyk,
-
mechanizmy zarządzania ryzykiem,
-
arkusz samooceny pracownika.
Materiały udostępnione zostaną uczestnikom w formie elektronicznej. Uczestnicy otrzymają dostęp do nagrania webinarium,
Przewidywany czas trwania szkolenia: ok. 1,5 godziny.
Formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie:
https://www.oskko.edu.pl/szkolenia/kontrola-zarzadcza/
|
KryBla | 09-01-2021 10:10:20 [#02] |
---|
Wyskakuje błąd zgłoszenia zamiast potwierdzenie |
Biuro OSKKO | 09-01-2021 13:00:56 [#03] |
---|
Czasami niestety tak się dzieje, potwierdzenia wysyłane są przez automat. W każdym razie - Pani zgłoszenie do nas dotarło, we wtorek prześlemy dane dostępowe do udziału :) |
Marek Pleśniar | 13-01-2021 14:58:04 [#04] |
---|
GRATULACJE - super szkolenie
oto uwagi uczestników z czatu:
Ale się cieszę, że zdecydowałam się na udział w szkoleniu! Wreszcie Ktoś w zrozumiały i przystępny sposób wyjaśnił mi te zawiłości! Bardzo dziękuję
Dziękuję za szkolenie, materiał do wykorzystania w pracy . Czekam teraz na ten materiały ze szkolenia dla spokojnej analizy i nie ukrywam modyfikacji . Pozdrawiam i życzę zdrowia:)
Dziękuję, jak zwykle szkolenie konkretne i wyczerpujące Dziękuję za naprawdę cenne i fachowe szkolenie. OSKKO- na Was zawsze można liczyć. Powodzenia, zdrowia i wytrwałości. Pozdrawiam serdecznie całą ekipę.
Szkolenie jak zwykle SUPER. Bardzo dziękuję i serdecznie pozd
Po raz kolejny nie zawiodłam się na OSKKO. Dziękuję za szkolenie i pozdrawiam.
Jestem dyrektorem 3 rok, nareszcie wiem o co chodzi. Dziękuję bardzo, życzę dużo zdrowia.
Serdecznie dziękuję za szkolenie. Dla mnie, odczarowała Pani KZ. |
Biuro OSKKO | 14-01-2021 09:58:23 [#05] |
---|
Przypominamy również, że można wykupić dostęp do nagrania webinarium. Różni się ono tylko tym, że nie uczestniczy się w spotkaniu na żywo, natomiast wszystkie materiały szkoleniowe przekazane przez Prowadzącą i zaświadczenie o udziale w szkoleniu pozostają bez zmian. post został zmieniony: 14-01-2021 09:58:38 | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|