Forum OSKKO - wątek

TEMAT: nawiązanie dwóch stosunków pracy???
strony: [ 1 ]
BeataGie16-10-2020 08:25:20   [#01]

Sytuacja dwóch nauczycielek:

1. STAŻYSTKA. Jak powinna wyglądać umowa nauczycielki, która od 01.09. miała pół etatu świetlicy (zgodnie z kwalifikacjami) od 01.10. dodatkowych 10 godzin wspomagania (zgodnie z kwalifikacjami) i 2 godziny rewalidacji za zgodą kuratora. Ja przygotowałam 2 umowy: 1 - art.10.2. KN 14/26 + 10/20  - pensum 23 i 2. na 2/22 (pensum specjalisty) z art.10.9.

Otrzymałam informację, że musi być 1 umowa. Jak ją sformułować, żeby zawrzeć 2 formy zatrudnienia? Wówczas pensum: 14/26+10/20+2/26 (26 - uważane za podstawowe pensum nauczyciela) = 23

2. MIANOWANA Zatrudniona na cały etat zgodnie z kwalifikacjami przez mianowanie. Od 1.10 2 godziny rewalidacji bez kwalifikacji, za zgodą kuratora , art 10.9  na czas określony- dla celów płacowych - stażystka.

Jak sformułować tę umowę?? 

rzewa16-10-2020 10:33:40   [#02]

ta pierwsza powinna mieć 1 umowę na pełny etat 23/23 i tyle - stanowisko: n-l wychowawca świetlicy/współorganizujący kształcenie uczniów z orzeczeniem

przydzielasz jej wszystkie godziny, o ile wyrazi na piśmie zgodę na godziny ponadwymiarowe, czyli pełne 26 godzin (3 ponadwymiarowe) -> pensum pozostaje bez zmian, bo rewalidacja nie wpływa na pensum

a swoja drogą dziwne, że ma kwalifikacje do wspomagania (sic!) a nie ma do rewalidacji

ta druga musi mieć dodatkową umowę na czas zamknięty z uposażeniem stażysty -> to normalna umowa o pracę jedynie w podstawie zatrudnienia należy wpisać art 10 ust 9 KN, a stanowisko to terapeuta pedagogiczny z wymiarem zatrudnienia 2/22

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]