Forum OSKKO - wątek

TEMAT: skarga na nauczyciela
strony: [ 1 ]
KaPi08-10-2020 08:53:21   [#01]

Wpłynęła dzisiaj do mnie skarga na nauczyciela wychowania fizycznego...

że dzieci się męczą, że nie dają rady, że nie chcą ćwiczyć, że pan jest nerwowy...

nauczyciel ten pracuje u nas trzeci rok, poprzedni wuefista był też wychowawcą tej klasy - zupełnie inny typ człowieka, do tej pory utrzymuje kontakty prywatne z uczniami, więc z nowym nie mogą się jakoś zgrać...

jest również zarzut korzystania z telefonu podczas zajęć - to zaobserwowałam już wcześniej sama, tylko, że za pomocą telefonu nauczyciel sprawdza obecność - nie ma na hali sportowej czy stadionie komputera, a sprawdzenie obecności jest jego obowiązkiem... problemu pewnie by nie było, gdy na początku wyjaśnił uczniom, co robi... 

z nauczycielem rozmawiałam już wcześniej nad zwiększeniem poziomu empatii i widzę poprawę, ale według tych rodziców nie można się z nim dogadać...

bardzo ciężko jest wskoczyć w czyjeś buty, zwłaszcza, gdy był to "ulubieniec publiczności"...

poradźcie coś...

AnJa08-10-2020 14:01:57   [#02]

skarga na brak empatii  - proste: nakaz empatii z ustalenie poziomu tegoż w standaryzowanej skali na piśmie

nerwowość - j.w. tyle, że zakaz

gorzej z tym męczeniem - bo to Ty dopuściłaś ten program nauczania do realizacji, bez rzetelnej oceny jego męczliwosci

Poważnie zaś: skarga jest na konkretne zachowania wskazujące na możliwość naruszenia prawa. Tu być może jest nim używanie telefonu- ale sama wytłumaczyłaś nauczyciela.

KaPi08-10-2020 14:10:32   [#03]

Rozmawiała dzisiaj z nauczycielem, ustosunkuje się na piśmie...

nie mam siły, jak te dzieci...

Marek Pleśniar09-10-2020 18:39:14   [#04]

już chyba niedługo tego wuefu, to sobie odpoczniecie od problemu

dareks109-10-2020 20:15:34   [#05]

skarga jest formą ewaluacji; ale należy podejść do tego rozsądnie;

i ze spokojem; co znaczy, że się męczą ?

męczą się ? - na tym też polegają lekcje w-f;

to do Tych uwagi , co opracowali podstawy;

zresztą nie wiadomo do kogo, bo to było tajne; eksperci ? 

olaszyma12-10-2020 14:18:21   [#06]

A tak trochę humorystycznie , to mieliśmy taka sytuacje że uczeń skarżył się że mu zimno w łydki  i nie będzie ćwiczył.(poranny wf na podwórku  w związku z obostrzeniami) . Na zewnątrz ok 12 stopni...

joszka13-10-2020 13:59:48   [#07]

Ćwiczyć nie musi, musi się rozgrzać a potem musi ćwiczyć aby nie zmarznąć.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]