Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Kompetencja OP. Potrzebna mi wasza mądrość. |
|
grzezale | 16-06-2020 22:51:17 [#01] |
---|
Temat rozwlekły ale skrócę. Podjąłem decyzję, że n-le pracują tyle czasu ile wymaga podstawa programowa i RPN. Mamy dziennik elektroniczny. Wszystkie godziny zrealizowane przez N-li zapisane w nim właśnie. Po przedstawieniu listy nadg.za okres marzec - kwiecień OP wstrzymał wypłatę tychże. Nie informując mnie o tym. Po przedstawieniu listy za okres kwiecień - maj OP nadal wstrzymuje wypłaty. Otrzymałem stanowisko OP w sprawie liczenia nadgodzin, może nie liczenia, ale zaliczania. Odpowiedziałem swoim stanowiskiem (w skrócie - należy płacić wszystko co uznał dyrektor). OP poprosił o dokumentację przepracowanych godzin przez N-li. Otrzymał takową. Nie informując mnie policzył "po swojemu" i dał dyspozycję wypłaty. Tu uwaga - nie mam księgowości w szkole. Sprawy płacowe załatwia pracownik gminy. Swoje zdanie na temat całego zamieszania mam ale chcę poznać Wasze. Co może a czego nie może OP w tym zakresie. No i najważniejsze na jakiej podstawie. Napiszcie proszę. |
KahaM | 17-06-2020 06:24:37 [#03] |
---|
OP nie może działać bez podstawy prawnej :). U nas ZZ pilnują, żeby było wypłacane jak należy. |
Marcin | 17-06-2020 06:38:22 [#04] |
---|
Mają wypłacić tak jak dyrektor wskazał. Nie widzę podstaw do negowania zdania dyrektora. Oczywiście teoria teorią a życie... U nas OP wypłaca wszystko to co dyrektorzy wskażą ale gdzieś po cichu, z tylnego rzędu "podpowiadają": zastanówcie się czy na pewno? |
rzewa | 17-06-2020 11:02:44 [#05] |
---|
tylko zz-ty mogą w takim wypadku konstruktywnie wpłynąć na OP - dyrektor nie powinien oficjalnie NIC więcej robić niż to napisano w #01 ale...
oczywiście pracownicy, jak najbardziej mogą (i nawet powinni) udać się w tej sprawie do PIP albo sądu pracy | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|