Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Egzamin ósmoklasisty poza budynkiem szkoły
strony: [ 1 ]
kaef18-05-2020 08:37:31   [#01]

Mam za małe sale, by móc przeprowadzić egzamin ósmoklasisty wg wytycznych sanepidu (ewentualnie utworzę trzy komisje, ale tu znów pytanie skąd wziąć nauczycieli swoich i gościnnych). Czy w związku z tym mogę przeprowadzić egzamin w budynku poza szkołą, a dokładnie na sali wiejskiej? Tak, wiem. Brzmi to absurdalnie, ale szukam wszelkich rozwiązań.

elrym18-05-2020 09:16:12   [#02]

możesz na korytarzu

nie radziłabym organizowania poza- bardzo śliski temat. Pamiętaj w każdym wypadku- stosuj  RWD!!!

procedury nic nie "mówią" o tym by można "poza"

wystarczy że czegoś nie dopilnujesz i jest:

- powód do unieważnienia egzaminu ze względów formalnych

- albo tfu tfu...postępowania o narażenie zdrowia i życia...

rzewa18-05-2020 09:17:48   [#03]

można poza ale... po uzgodnieniu z dyrektorem OKE

olaszyma18-05-2020 09:27:22   [#04]

Słuchajcie, ciągle piszę (w różnych wątkach) żeby zwrócić się do CKE o uchylenie obowiązku powoływania do ZN nauczycieli z innych szkół. W nowych wytycznych nie ma o tym ani słowa, wiec wymóg dalej obowiązuje. Zróbmy coś, bo naprawdę komplikuje nam to życie. Według nowych wytycznych powinnam stworzyć 10 sal egzaminacyjnych. jaka szkoła przyśle mi 10 nauczycieli ?Pomijam już względy epidemiologiczne - kolejna niepotrzebna okazja do kontaktu z osobami z innej miejscowości.

post został zmieniony: 18-05-2020 09:29:41
elrym18-05-2020 09:49:22   [#05]

niejednokrotnie ci nauczyciele są w komisjach maturalnych!

czyżby CKE liczyła na to, że MZ odwoła egzaminy? 

olaszyma18-05-2020 10:53:42   [#06]

Nie sądzę, a to żeby znieść ten bezsensowny nakaz, po prostu wyleciało im z głowy. Ponieważ nikt im o tym nie mówi , uważają że to pewnie żaden problem. (tak samo było w zeszłym roku , kiedy egzaminy gimnazjalny i ósmoklasisty ) odbywały się w czasie strajku.

MKJ18-05-2020 16:22:11   [#07]

To jest wymóg z rozporządzenia, więc należałoby zmienić rozporządzenie. Kierunek - minister.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]