Forum OSKKO - wątek

TEMAT: zamknięte szkoły
strony: [ 1 ]
Ama20-03-2020 19:46:34   [#01]

Czy w związku z przedłużeniem zamknięcia szkół i wciąż powtarzanymi zaleceniami, że wszyscy powinniśmy pozostać w domu nie powinniśmy się jako stowarzyszenie upomnieć o nasze - kadry kierowniczej - prawa? Czy na prawdę nie można po prostu zamknąć szkoły na klucz i oddać się do dyspozycji pod telefonem? Administracja może pracować zdalnie a obsługa.... no cóż - skoro zamykane są fabryki to i z kilkoma osobami z obsługi chyba problemu nie będzie jak pozostaną w gotowości do pracy będąc w domu?

juasia20-03-2020 19:57:23   [#02]

u nas akurat z tym nie ma problemu, dyrekcja pracuje z domu, jest pod telefonem. Raz byłam w tym tygodniu w szkole, żeby faktury podpisać.

eny20-03-2020 20:10:40   [#03]

no cóż - skoro zamykane są fabryki to i z kilkoma osobami z obsługi chyba problemu nie będzie jak pozostaną w gotowości do pracy będąc w domu?

- fabryki zwalniają pracowników, urlopy bezpłatne praca zdalna ... twarde prawa ekonomii w dobie kryzysu :(

Ama20-03-2020 20:18:56   [#04]

Ależ niekoniecznie :) https://biznes.interia.pl/praca/news-w-dwoch-dolnoslaskich-fabrykach-toyoty-zawieszono-produkcje-,nId,4392580

Marek Pleśniar20-03-2020 20:28:04   [#05]

no ale co tu regulować? Wystarczy się zorganizować. Nie ma potrzeby siedzieć kamieniem w szkole

w sytuacji jaką mamy, chyba byłoby to strzelanie sobie w stopę - oczekiwać czegoś nadzwyczajnego

Ama20-03-2020 20:45:26   [#06]

No ale jak (i po co) mamy  się organizować? OP zobowiązał nas do obecności w pustej szkole, w której jednak jest obsługa i do której trzeba dojechać... jakoś. A wystarczy jedno proste doprecyzowanie, że szkoła zamknięta jest zamknięta.

matyldaa20-03-2020 20:49:20   [#07]

Co robicie z obsługą? U mnie 3 budynki, sporo pracy, daliby radę pracować praktycznie nie mając z sobą kontaktu, choć pracy na ok. Tydzień . Miałam chętnego na urlop tacierzyński, ale teraz nie bardzo chce.... 

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]