Forum OSKKO - wątek
Ama | 20-03-2020 19:46:34 [#01] |
---|
Czy w związku z przedłużeniem zamknięcia szkół i wciąż powtarzanymi zaleceniami, że wszyscy powinniśmy pozostać w domu nie powinniśmy się jako stowarzyszenie upomnieć o nasze - kadry kierowniczej - prawa? Czy na prawdę nie można po prostu zamknąć szkoły na klucz i oddać się do dyspozycji pod telefonem? Administracja może pracować zdalnie a obsługa.... no cóż - skoro zamykane są fabryki to i z kilkoma osobami z obsługi chyba problemu nie będzie jak pozostaną w gotowości do pracy będąc w domu? |
juasia | 20-03-2020 19:57:23 [#02] |
---|
u nas akurat z tym nie ma problemu, dyrekcja pracuje z domu, jest pod telefonem. Raz byłam w tym tygodniu w szkole, żeby faktury podpisać. |
eny | 20-03-2020 20:10:40 [#03] |
---|
no cóż - skoro zamykane są fabryki to i z kilkoma osobami z obsługi chyba problemu nie będzie jak pozostaną w gotowości do pracy będąc w domu?
- fabryki zwalniają pracowników, urlopy bezpłatne, praca zdalna ... twarde prawa ekonomii w dobie kryzysu :( |
Marek Pleśniar | 20-03-2020 20:28:04 [#05] |
---|
no ale co tu regulować? Wystarczy się zorganizować. Nie ma potrzeby siedzieć kamieniem w szkole
w sytuacji jaką mamy, chyba byłoby to strzelanie sobie w stopę - oczekiwać czegoś nadzwyczajnego |
Ama | 20-03-2020 20:45:26 [#06] |
---|
No ale jak (i po co) mamy się organizować? OP zobowiązał nas do obecności w pustej szkole, w której jednak jest obsługa i do której trzeba dojechać... jakoś. A wystarczy jedno proste doprecyzowanie, że szkoła zamknięta jest zamknięta. |
matyldaa | 20-03-2020 20:49:20 [#07] |
---|
Co robicie z obsługą? U mnie 3 budynki, sporo pracy, daliby radę pracować praktycznie nie mając z sobą kontaktu, choć pracy na ok. Tydzień . Miałam chętnego na urlop tacierzyński, ale teraz nie bardzo chce.... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|