Forum OSKKO - wątek

TEMAT: zawieszenie zajęć w przedszkolach
strony: [ 1 ]
Macia18-03-2020 11:46:20   [#01]

Dużo się mówi i pisze o pracy zdalnej w szkołach, a co z przedszkolami? Czy aktywność nauczyciela polegająca na przesyłaniu rodzicom propozycji zabaw i zadań do wykonania e-mailem lub poprzez portale społecznościowe można potraktować jako  pracę zdalną. Jak to wygląda w waszych przedszkolach? Jeżeli tak w jaki sposób to monitorujecie?

Macia18-03-2020 12:22:09   [#02]

podnoszę może ktoś coś

Leszek18-03-2020 12:53:24   [#03]

https://www.gov.pl/web/koronawirus/pytania-i-odpowiedzi

to nie musi być z użyciem elektroniki

pozdrawiam

Macia18-03-2020 13:02:05   [#04]

Dziękuję Leszku. Powyższe znam tylkom ciekawa jak to wygląda w przedszkolach praktycznie.

Zwojka18-03-2020 14:56:50   [#05]

wykorzystujemy fejsa i messengera, założyliśmy grupy na portalu i nauczyciele tak się kontaktują z rodzicami. Powiem tak ... odzew! rewelacja! inny niż w szkole, dzieci bawią się i doświadczają ;-) , rodzice pomagają wysyłają zdjęcia i filmiki... a my trzymamy to jako potwierdzenie zdalnej pracy.

W szkole no cóż : przesadzamy z ilością materiałów, co my sobie wyobrażamy, siedzimy za tymi kompami i wymyślamy, a wyraźnie MEN mówi, że przecież to zawieszenie zajęć, a więc NIE MUSZĄ! (mam i przedszkole i szkołę).

Pozdrawiam

aza18-03-2020 20:51:42   [#06]

Macia-

Codziennie nauczycielki piszą maila grupowego z propozycjami zabaw . Tylko propozycje !!! Odzew - różny, ale jest.

Ja z nauczycielkami codziennie spotykam się na skypie a materialy mamy w googlowej chmurze - testujemy classroom. 

Oczywiście FB.

Uważam, że warto - w razie czego!!- wykazać, że nauczycielki pracują.

Pozdrówki przedszkolne!!!

Mnóstwo materiałów jest dla przedszkoli - fajnych, inspirujących.

Zachęcilam też moje Panie do szkoleń online - są teraz bezplatne.

Macia19-03-2020 08:34:32   [#07]

Dziękuję za odzew i propozycje pomysłów

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]