Forum OSKKO - wątek

TEMAT: ZNP - lista pytań
strony: [ 1 ]
MMW04-11-2019 12:36:48   [#01]

Otrzymałam od ZNP zapytanie - 22 pytania dotyczące przedziału czasowego 2016-2019 m.in. zajęć dodatkowych, wycieczek, dokonywania ewaluacji przez nauczycieli w szkole, itp. Myślę, że nie tylko ja otrzymałam listę pytań. 

Jak szczegółowo powinnam udzielić odpowiedzi? 

Co mi "grozi", jeśli odpowiedzi będą ogólnikowe? Czy wystarczy powołać się na regulamin wprowadzony przez organ prowadzący?

Dyrektorem jestem od 09.2017. Nie mam ani czasu, ani ochoty przekopywać się przez dokumentację z roku szkolnego 16/17. Jeśli muszę, to trudno, ale szukam prostszej drogi.

Czy w ramach tej podstawy prawnej dane mogę zawęzić do np. bieżącego roku szkolnego:

Art. 28. związki zawod.

Udzielanie przez pracodawcę informacji na wniosek zakładowej organizacji związkowej

1. Pracodawca jest obowiązany udzielić na wniosek zakładowej organizacji związkowej informacji niezbędnych do prowadzenia działalności związkowej, w szczególności informacji dotyczących:
1) warunków pracy i zasad wynagradzania;
2) działalności i sytuacji ekonomicznej pracodawcy związanych z zatrudnieniem oraz przewidywanych w tym zakresie zmian;
3) stanu, struktury i przewidywanych zmian zatrudnienia oraz działań mających na celu utrzymanie poziomu zatrudnienia;
4) działań, które mogą powodować istotne zmiany w organizacji pracy lub podstawach zatrudnienia.
izael05-11-2019 08:59:13   [#02]

Odpowiedz to, co wiesz na dzisiaj.

Napisz, jaki jest powód tego, że pozostałe informacje nie znajdą się w odpowiedzi (bo jestem zbyt krótko dyrektorem.... bo zgromadzenie takich danych wymaga czasu, np. 30 dni..., bo jest duża absencja - wysyp grypy - i dyrektor lata na zastępstwa niepłatne...itd.)

i poczekaj:)

Marek Pleśniar05-11-2019 18:05:55   [#03]

albowiem ważniejsze jest, że się odpowiada niż to co się odpowiada;-)

ToRat05-11-2019 21:58:33   [#04]

potwierdzam [#03] - to doświadczenie po sądzie pracy

MMW08-11-2019 10:37:43   [#05]

Dziękuję. :)

muza14-11-2019 15:06:04   [#06]

A ja odpowiedziałam: pytanie 1 - nie, pytanie 2 - nie... itd.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]