Forum OSKKO - wątek

TEMAT: jak zdobyć pieniądze?
strony: [ 1 ]
pelargonia04-10-2019 19:33:54   [#01]

Jestem młodym dyrektorem. Mam do remontu salę gimnastyczną z zapleczem i do wymiany wszystkie komputery w sali informatycznej. Nie muszę chyba dodawać, że na OP nie mogę liczyć?

rzewa04-10-2019 22:17:14   [#02]

??!!

post został zmieniony: 04-10-2019 22:17:32
Roman Langhammer04-10-2019 22:29:12   [#03]

Zawsze można wysupłać z dodatku funkcyjnego, albo zrobić zrzutkę wśród nauczycieli...;) A tak na poważnie... organ prowadzący - to jego zadanie.

Marek Pleśniar05-10-2019 11:03:07   [#04]

chodzić, chodzić aż wychodzisz - to metoda podstawowa

ale nie zrażaj się także do innych:

oczywiście są nadzwyczajne okazje - ja np po rozmowach z szefostwem największego w województwie zakładu przemysłowego zdobyłem nową pracownię komputerową - zakupioną przez nich - i szkołę kształcącą dzieci ekspatów w murach mojej - z pełną współpracą na codzień, włącznie z odwiedzaniem się na lekcjach

rozejrzyj się jakich masz rodziców, co mogą, kim są, kogo znają

post został zmieniony: 05-10-2019 11:05:44
barbara7106-10-2019 09:23:41   [#05]

#4 Z rodzicami sposób bardzo niebezpieczny. Rodzi powiązania.

Skimir06-10-2019 13:59:35   [#06]

Pojawiła się nowa tendencja - dyrektor ma się wykazać pozyskiwaniem środków, którym to powinien zająć się OP. Już teraz mniej istotne jest aby nowy dyrektor miał pomysł na edukację, znał dobrze prawo... teraz ma umieć pozyskiwać kasę. Może jakby był w tym dobry to by został biznesmenem a nie dyrektorem szkoły? (co z pewnością dla niego byłoby bardziej intratne)

Widzę młode dyrektorki, które angażują swoich mężów w remonty, naprawy, rozbudowy... byle tylko zaoszczędzić na budżecie szkoły. Toż to takie chwalebne :-)

A wracając do sedna, tak jak Marek napisał, porozglądaj się po okolicy, poznaj rodziców, czasem możliwości same się pojawią, czasem to będzie NIC, czasem drobnostka, czasem coś grubszego. Nic na siłę. Postaraj się o prężną Radę Rodziców. Daj się poznać otoczeniu szkoły.

Marek Pleśniar06-10-2019 22:27:05   [#07]

i stawiaj na aktywnych nauczycieli - u mnie to oni pomogli, mieli wejścia, gdzieś tam działali

(dzięki Łucja :-)

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]