Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Uczeń z niepełn. w st. umiarkowanym w klasie ogólnodostępnej |
marysia d | 30-09-2019 17:43:51 [#01] |
---|
Uczeń z niepełnosprawnością umysłową w stopniu umiarkowanym w klasie ogólnodostępnej
Czy macie u siebie taką sytuację? Proszę, podpowiedzcie, jak realizujecie te kwestie.
Uczeń jest z całą klasą na zajęciach: podczas zajęć języka polskiego, matematyki itd., natomiast jego nazwy przedmiotów są inne.
1. Jak prowadzić zajęcia w takiej sytuacji? wiem, co to indywidualizacja, ale ...
2. Jak dokumentować: podczas tej samej jednostki lekcyjnej prowadzić należy osobno dziennik dla całej klasy i osobno dla dziecka z niepełnosprawnością. nazywając jego przedmioty w jego dzienniku?
|
marysia d | 02-10-2019 08:13:31 [#02] |
---|
Znam odpowiedź.
Znalazłam prezentację, mnie pomogła, może kogoś zainteresuje.
Prezentacja z 31.10.2017r.
Barbara Łaska Kształcenie uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym lub znacznym w szkole ogólnodostępnej |
dwalcz | 02-10-2019 14:04:04 [#03] |
---|
Mamy takiego ucznia. Na podstawie orzeczenie niektóre przedmioty (muzyka,plastyka, zaj.z wychowawcą) ma z klasą inne (funkcjonowanie osobiste i społeczne, wychowanie fizyczne, zajęcia rozwijające komunikowalne się, zajęcia rozwijające kreatywność) ma indywidualnie w grupie do 5 osób. W naszym przypadku indywidualnie. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|