Forum OSKKO - wątek

TEMAT: projekt oceny stażysty - jaki termin?
strony: [ 1 ]
violka28-06-2004 19:28:12   [#01]

ile czasu ma opiekun stażu na przedstawienie projektu oceny stażysty?

stażysta ma złożyć sprawozdanie do 30 czerwca do dyrektora, wniosek może przed i po

a co z opiekunem? - jak długo dyrektor ma czekać na projekt oceny?

beera28-06-2004 20:20:56   [#02]

ja okresliłam termin

w pismie do opiekuna na 7 dni, a zrobił w 2, bo chcielismy komisjowac się jak najszybciej :-)
violka28-06-2004 20:54:57   [#03]

stażystka nie może przedstawić dokumentacji, gdyż jest ona u opiekuna stażu

sprawozdanie już mi przedstawiała tydzień temu i czeka na teczkę, żeby to złożyć razem - może powinna złożyć bez teczki, w końcu czas jej się kończy?

też chcę komisjować jak najszybciej, opiekun też podobno chce - tylko jakoś się z projektem nie śpieszy

n-lka jest pełna obaw - w końcu to trochę nie w porządku - opiekun ma wspierać, a nie okazywać swą władzę

beera29-06-2004 08:58:08   [#04]

jaka teczka?

sklada sprawozdanie i to w dodatku do Ciebie :-)

Sklada sprawozdanie i prosi o ocenę dorobku ( nie musi na piśmie) ja na piśmie zwracam się do opiekuna stażu o dokonanie projektu oceny w terminie 7 dni, po czem dokonuję oceny dorobku

I tyle- jaka teczka, Violka- no co ty :-)))

( tzn- jeszcze te inne kwalifikacje, itp- ale to inna bajka)

Jersz29-06-2004 10:14:59   [#05]

?

Ocena pracy należy się nauczycielowi. Dyrektor ma obowiązek dokonania oceny dorobku zawodowego nauczyciela po skończonym stażu. Wszelkie domaganie się dyrektorów od nauczycieli wniosków o dokonanie oceny dorobku jest nadużyciem. A jeśli chodzi o opiekuna? Sadzę, że najlepszym rozwiązaniem jest opracowanie i wdrożenie w szkole (zarządzenie dyrektora) regulaminu dotyczącego sprawowania opieki nad stażystami, (a może w jednym regulaminie dotyczącym spraw awansu zawodowego w szkole). Dyrektor może też określić zakres obowiązków opiekuna ii w nim określić zadania, terminy realizacji tych zadań. Jeśli się nie wywiązuje z zadań to .. po opiekunie.
beera29-06-2004 11:17:26   [#06]

jersz-

nie napisalam, ze musi składac wniosek na pismie, musi zas zlożyć do dyrektora sprawozdanie i tu się zaczynają ruchy dyrektora

napisałam, więc,  że pismo może być do opiekuna- w nim zas okreslenie terminów

ja akurat ma procedury i jest prosto, ale gdy ich nie ma- warto się ratować pismami do opiekuna, tym bardziej, ze zachodzi tu tajemnicza okoliczność czekania na teczkę.

W dodatku- nic nie jest nadużyciem, gdy jest okreslone w procedurach szkolnych

Ile czasu od zlożenia sprawozdania ma minąć do oceny dorobku?- nie bardzo wiadomo.
A ile czasu od prośby n-la ( na piśmie) o dokonanie oceny dorobku- tu terminy są prostsze, bowiem wyznacza je zwykły tryb załatwiania spraw

Są sytuacje gdy warto stosować zwykłe procedury kancelaryjne dla awansowych spraw-chocby sprawy konfliktowe- a takie się zdarzają- chocby tu: minęło 7 dni i nie bardzo wiadomo, co dalej.
A swoją drogą- czy  sprawozdania przeszło przez sekretariat?

violka29-06-2004 20:31:33   [#07]

asiu

sprawozdanie przeszło przez sekretariat, ale zanim napiszę ocenę muszę zapoznać się z projektem (teczkę też sobie chcę obejrzeć - a co ?)

po rozmowie telefonicznej opiekun obiecał mi projekt na jutro - ale swoją drogą dziwne tłumaczenie udzielone stażystce: nie ma się co spieszyć - jestem umówiona z dyrekcją na piątek (w innej sprawie), załatwiłam przedłużenie.... !?

violka29-06-2004 20:34:40   [#08]

jersz

dzięki za pomysł - procedurę mam, ale nie przewidziałam w niej terminu składania przez opiekuna projektu oceny

beera29-06-2004 20:54:06   [#09]

violka ;-)

to czekaj na jutro :-)

a kwestii dziwnego, to mnie nie dziwi u ciebie ;-)))

violka30-06-2004 18:53:48   [#10]

asiu

mnie też już nie dziwi, za to wkurza porządnie

dziś opiekun był i otrzymałam projekt oceny, a nawet usprawiedliwienie pisemne dlaczego wczoraj natychmiast po moim telefonie nie mógł dostarczyć tego projektu

:-))

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]