Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
czego życzyć nauczycielom? |
DorotaN | 26-08-2019 21:55:24 [#01] |
---|
Dzień doby, powoli ruszamy...czego życzyć nauczycielom? Pomysłów bak. Te, które są, raczej mało motywujące! |
malmar15 | 26-08-2019 23:18:10 [#02] |
---|
Czego życzyć? Może refleksyjnie i bardzo przyziemnie: spokoju, cierpliwości, wyrozumiałości, wytrwałości, chęci do pracy...
Ktoś kiedyś powiedział, że nauczyciel to ktoś wyjątkowy, kto potrafi zachęcić innych do myślenia, marzenia, poznawania, próbowania i działania. Bądźmy tacy dla naszych uczniów.
I jeszcze jednego- realizujmy swoje własne marzenia i plany życiowe, bo życie jest bardzo kruche. Uświadomiłam to sobie w sobotę na pogrzebie koleżanki, której po przepracowaniu 36 lat w szkole zabrakło 21 miesięcy do emerytury. Podbudowało mnie to, że żegnali ją uczniowie/absolwenci ze wszystkich roczników. Powiedziałaby, że warto było być nauczycielem :( post został zmieniony: 26-08-2019 23:19:59 |
izael | 27-08-2019 09:22:06 [#03] |
---|
życzę tym nauczycielom, którzy kochają to, co robią, by mieli normalne warunki do pracy - autonomię, miejsce i narzędzia, i wynagrodzenie, które pozwoli żyć, a nie tylko wegetować...
życzę, by doświadczali tych chwil, które dają poczucie, że bycie nauczycielem jest super
życzę, by żyli i robili swoje
:) |
Marek Pleśniar | 27-08-2019 11:59:10 [#05] |
---|
[edytowano] Jednak zmienię życzenia na to.
==
Oby to kiedyś przestało być prawdą:
Średnie zarobki doszły do 5 tys. zł brutto. Historyczny rekord. Polacy dostają o 7,1 proc. więcej niż rok temu. 4950,94 zł brutto
a po "podwyżce" wrześniowej nauczyciele zarobią tak: ==== - Nauczyciel stażysta, który ukończył studia magisterskie z przygotowaniem pedagogicznym 2782 zł zasadniczego - Nauczyciel kontraktowy, który ma tytuł magistra i przygotowanie pedagogiczne zasadnicze 2862 zł - nauczyciel mianowany z tytułem magistra i wykształceniem pedagogicznym dostanie 3250 zł - Dyplomowany: od września 3817 zł
post został zmieniony: 28-08-2019 12:42:49 | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|