Forum OSKKO - wątek

TEMAT: pytanie: urlop zdrowotny i L-4
strony: [ 1 ]
Marek Pleśniar11-06-2019 21:17:58   [#01]

Napisała do nas czytelniczka forum:

====

"Dzień dobry Panu,

jestem zwykłym, czynnym jeszcze zawodowo nauczycielem z 33-letnim stażem.

Chciałam Pana bardzo prosić o przedstawienie mojego pytania uczestnikom Forum OSKKO, gdyż

mimo iż nie jestem ani dyrektorem, ani pracownikiem OP, wiele razy korzystałam z informacji tam przedstawionych

i ufam osobom wypowiadającym się.

Od 1 września 2018 r. jestem na urlopie zdrowotnym do 30 czerwca br. (pomijam fakt, że dyrektor użył swoich wpływów i skrócił mi urlop początkowo dany przez lekarza medycyny pracy do 31 sierpnia).

Od dnia 19 czerwca br. zaczynam 24-dniowy turnus rehabilitacyjny przyznany przez ZUS (do 12 lipca).

Za okres pobytu zostanie wystawione L4, które obejmie częściowo urlop zdrowotny.

I teraz moje pytanie, czy powinno się skrócić urlop zdrowotny (i kto ma to zrobić - dyrektor czy lekarz)

i czy będzie mi się należał i ew. w jakiej wysokości urlop uzupełniający?

Z pytaniem o urlop uzupełniający zwróciłam się do kadrowej w mojej szkole i uzyskałam odpowiedź, że mi się nie należy.

Natomiast co do skrócenia urlopu zdrowotnego odpowiedzi nie znała.

Z góry serdecznie dziękuję Panu i ewentualnie Państwu za pomoc.

Z poważaniem

Małgorzata...."

Jacek11-06-2019 22:23:22   [#02]

urlop dla poratowania zdrowia nie będzie skrócony. Po prostu w jego ramach będzie L-4, ale tak czy siak będzie się należało wynagrodzenie jak w czasie udpz.

Co do urlopu uzupełniającego to tu trzeba będzie policzyć, dokładnie i może za kilka dni będzie przysługiwał.

Czesia11-06-2019 22:34:04   [#03]

Dzień dobry,

byłam na urlopie do 30 czerwca 2018. 21 czerwca dostałam zwolnienie poszpitalne (miesięczne). W ZUS jako L-4 liczone były dni od 1 lipca. 

Pozdrawiam

Czesia

rzewa12-06-2019 08:29:18   [#04]

będzie przysługiwało 6 dni  (tydzień) urlopu uzupełniającego, o ile to jednostka feryjna, bo

od 13.07 do 31.08 zostanie wykorzystane 7 tygodni i 1 dzień urlopu wypoczynkowego

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]