Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Co z VAT-em na komputery |
Jasiu | 24-06-2004 14:40:33 [#01] |
---|
Było z tym trochę zamieszania. Przy zakupach sprzętu miało podobno obowiązywać o%, aż się tym Janusz Weiss zainteresował, a jak to jest teraz? Jeśli ktoś kupił ze stawką o%, a potem dopłacił sam VAT, to czy może żądać zwrotu? |
Elusia | 24-06-2004 17:59:41 [#02] |
---|
Kupowałam na początku roku. Najpierw myślałam, że 0% . Ale uprzejma pani sprzedawczyni uświadomiła mnie, że nie 0% a zwolnienie. To podobno zupełnie dwie różne sprawy. No i trzeba pozałatwiać te odpowednie papierki o których mowa w rozporządzeniu. |
krzycho | 24-06-2004 20:50:21 [#03] |
---|
z MENiS Zakup sprzętu komputerowego ze stawką podatku vat 0%
Ustawa o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 roku (Dz.U. Nr 54, poz. 535 z dnia 5 kwietnia 2004) przewiduje możliwość zakupu sprzętu komputerowego ze stawką VAT 0% przez placówki oświatowe w tym szkoły wyższe i wyższe szkoły zawodowe. Warunkiem dostawy sprzętu komputerowego jest posiadanie stosownego zamówienia potwierdzonego przez organ nadzorujący (art. 83, ust. 14, pkt 1 wyżej wymienionej ustawy). krzycho |
mikula | 24-06-2004 21:21:54 [#04] |
---|
Jaki wybrać procesor? W moim przedszkolu ma powstac mała pracownia komputerowa na 6 stanowisk.Jestesmy w trakcie zbierania ofert.,i tu wyszedł problem.Jaki wybrać procesor? Jedna oferta jest na AMD Duron 1600 OEM a druga na Intel Celeron 2000 .Każdy chwali swój towar.Może ktoś mi podpowie na co sie skusić.Duron jest tańszy ale czy równie dobry?Komputery mają służyć dzieciakom do programów edukacyjnych . | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|