Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Analiza formalna dok. na kontraktowego |
Macia | 23-06-2004 18:41:47 [#01] |
---|
Czy analizy formalnej dokumentacji n-la składajacego wniosek na kontraktowego może dokonać sam dyrektor w momencie przyjmowania go (lub później) czy musi to być komisja? Jakos w rozporządzeniu nie jest to jasno określone (albo nie czytam ze zrozumieniem) a jedynie okreslone że jeżeli wniosek spełnia wymogi to dyrektor powiadamia n-la o terminie i miejscu rozmowy. |
Leszek | 23-06-2004 18:45:28 [#02] |
---|
Może dyrektor... pozdrawiam |
zgredek | 23-06-2004 18:48:24 [#03] |
---|
5. Postępowanie kwalifikacyjne lub egzaminacyjne rozpoczyna się od analizy formalnej dokumentacji, o której mowa w § 7.
6. Jeżeli wniosek oraz dokumentacja, o której mowa w § 7, nie spełniają wymagań formalnych, dyrektor szkoły lub organ nadający stopień awansu zawodowego wskazuje szczegółowo stwierdzone braki i wyznacza termin ich uzupełnienia.
--------------------------------------
mi wyszło tak, że skoro dyrektor szkoły wskazuje braki - to należy to zrobić po przyjęciu wniosku, więc robię tak:
nauczyciel składa wniosek
dyrektor szkoły robi analizę formalną - pisze protokół
jeśli wszystko dobrze - dyrektor powołuje komisję kwalifikacyjną
a dalej to już przewodniczący tej komisji zajmuje się dalszą częścią postępowania kwalifikacyjnego |
Macia | 23-06-2004 18:52:58 [#04] |
---|
Dziękuję za odpowiedź Zrobiłam tak jak zgredek ale ktoś zasiał wątpliwości w mojej głowie stąd to pytanie. |
zgredek | 23-06-2004 18:54:47 [#05] |
---|
macia - tylko ja nie daję głowy, że tak trzeba |
Leszek | 23-06-2004 19:10:42 [#06] |
---|
tak trzeba Bożeno... pozdrawiam |
zgredek | 23-06-2004 19:13:17 [#07] |
---|
powiem Ci Leszku, że z biciem serca czekałam na to, co napiszesz:-) |
Leszek | 23-06-2004 19:36:49 [#08] |
---|
:-))))) pozdrawiam |
orlik | 23-06-2004 23:03:12 [#09] |
---|
Chyba każdy z nas ma takie wątpliwości. Ja też. Dlatego szukamy potwierdzenia czy to co robimy, robimy dobrze. Ja również sama dokonałam analizy formalnej dokumentacji, oczywiście z odpowiednim protokołem, a później powołałam komisję. Utwierdziliście mnie w przekonaniu, że zrobiłam dobrze. |
Wojciech 8 | 27-06-2004 14:08:07 [#10] |
---|
Potrzebny mi jest wzór protokołu z pracy komisji kwalifikacyjnej na nauczyciela kontraktowego. Proszę o pomoc. |
balukas | 28-06-2004 19:17:49 [#13] |
---|
awans zawodowy a co powiecie, Kochani, na taki splot wydarzeń? -stażysta oddał sprawozdanie z realizacji PRZ 21.06 ( przepisy mówią:w ciągu 30 dni od zakończenia stażu) i poprosił w tym samym dniu( jest wniosek ) o dokonanie oceny, dołączając projekt oceny napisanej przez opiekuna. Co z proceduralnymi terminami? To właściwie na kiedy zaplanować postępowanie, zakładając, że dokumentacja spełnia wymogi formalne ( opiekun stażu zaplanował sobie od 1.07 wyjazd - potwierdził rezerwację biletów!) |
AnJa | 28-06-2004 19:27:37 [#14] |
---|
mam takie coś też - tyle, że powody bardziej istotne niż wyjazd. będzie 30.06 terminy sa maksymalne - znaczy formalnie mogł i w dniu złożnia wniosku o potępowanie zaliczyć, oczywiśie po poinformowaniu organów i uzyskaniu odpowiedzi od RR jakielkolwiek, byle była. ale mnie się awans nie podoba to i poważnie go nie traktuję |
Ewa z Rz | 29-06-2004 07:57:47 [#15] |
---|
balukas Wszystko jest ok. Sprawozdanie złożone, ale oceny jeszcze nie ma, a dopiero jak ją stażysta otrzyma, to może złożyć wniosek o postępowanie kwalifikacyjne - ma na to 14 dni od daty otrzymania oceny. I na pewno nie da rady zrobić tego przed końcem czerwca (ty możesz nie zdążyć z oceną w tym terminie). Wobec tego postepowanie w jego sprawie może być przeprowadzone w sesji letniej (jeśli dacie radę), ale... nie musi! Może czekać na sesję zimową, jeśli ona wogóle będzie... Inna sprawa to zatrudnienie takiego n-la - dyrektor nie musi podpisywać kolejnej umowy o pracę, a n-l ma poważny problem z zatrudnieniem - ma jeszcze stopień n-la stażysty, ale czeka go postepowanie kwalifikacyjne w szkole, w której już nie pracuje.... nie zazdroszczę. Właśnie dlatego uprzedzam stażystów, by śpieszyli się ze sprawozdaniem i złożyli je jak najwcześniej - nawet 1 czerwca - wówczas maja szansę na zlożenie wniosku o postępowanie kwalifikacyjne do 30 czerwca, a to gwarantuje zakończenie postępowania przed 1 września. |
beera | 29-06-2004 08:55:42 [#16] |
---|
ale o co chodzi? czemu- nie zdąży on zdąży- pytanie, czy Wy zdążycie? ;-) Lub- Czy chcecie zdążyć? Nie ma dla mnie problemu bym sprostała czasowi- wszystkie sprawy formalne można zamknąć w 7 dni- a tu jest ich więcej. Natomiast- kiedy posiedzenie?- tu trzeba wyliczyc 14 dni od momentu analizy formalnej wniosku. czyli 1- zlożenie wniosku 2- analiza formalna 3- +14 dni - posiedzenie komisji ( zawsze jakis termin można znaleźć pasujący wszystkim) Powiem jeszcze, że uważam, ze takie sprawy- terminów warto omówić ze stażystą i opiekunem we własciwym czasie- choćby w marcu. A że generalnie mam na awans lekki dreszcz niechęci więc... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|